Jelentősen növeli a gyalogátkelőhelyek biztonságát a parlament asztalán fekvő ZEBRAMINIMUM intézkedéscsomag

biztonság gyalogos-átkelőhely Székely Sándor zebra zebraminimum

Székely Sándor független országgyűlési képviselő, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom alapító tagja hosszas és kitartó munkával érte el, hogy a Parlament kezdeményezze egyes jogszabályok módosítását, valamint új előírásokat vezessen annak érdekében, hogy nullára csökkenjen a zebrákon halálra gázolt emberek száma.

A politikus az ellenzéki, valamint a kormánypárti képviselők támogatását is elnyerte a 2019 óta készülő ZEBRAMINIMUM megvalósításához – írják friss közleményükben.

A nemzeti egységet teremtő ügy fontosságát mi sem mutatja jobban, minthogy

2020-ban 699 embert gázoltak el a hazai közutakon. 2019-ben pedig naponta három embert gázoltak halálra Magyarországon.

Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának kormánypárti elnöke kedden tárgyalt Székely Sándorral a ZEBRAMINIMUM intézkedéscsomag mielőbbi megvalósításról. Egyben felkérte az Innovációs és Technológiai Minisztériumot a szükséges szakmai és intézményi konzultáció lefolytatására.

Többek között

  • az útburkolati jelek láthatóságának növeléséről,
  • a közúti fényjelzők előírásának módosításáról,
  • a jelzőtáblák szabályozásáról,

összesen 4 új útügyi műszaki leírás és 6 jogszabály készül, 2022-es parlamenti ciklus végéig. A törvényi módosítások pontos ütemtervét Bánki Erik levélben küldte meg a független országgyűlési képviselőnek.

Székely Sándor interaktív térképre vitte a 2020-as balesetek helyszíneit, az applikáción bárki megjelölheti az életveszélyes és rossz állapotú gyalogátkelőhelyeket. 

A képviselő egyedi javaslatairól jelenleg is zajlanak egyeztetések. A több lépcsős intézkedéscsomag többek között a magyarországi zebrák útvonaltervező szoftverekbe való integrálására is javaslatot tesz.

Székely Sándor két éve foglalkozik a gyalogátkelőhelyek biztonságának növelésével. A képviselő lakossági észrevételek alapján indított Mozgalmat a közösségi médiában, hogy egy országos adatbázisban térképezze fel a rossz állapotú, nehezen látható és életveszélyes gyalogátkelőhelyeket. A ZEBRAMINIMUM a rendőrség, az önkormányzatok közlekedés biztonsági szakértők autósok és a gyalogosok észrevételei alapján készült.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak