Párszáz képesítés nélküli határvadász jelentkezett a határra

határőrség határvadász
MTI Ukrán magyar határ

A Telex kérdésére kiderült, hogy a rendőrség által közölt több ezres érdeklődők tizede adta be jelentkezési lapját határvadásznak és mindössze 644 jelentkező szűrése történt meg.

A több ezres számba beleérthették azokat is, akik telefonon, e-mailen vagy személyesen érdeklődtek a képzésről, valójában 724-en juttatták el a jelentkezési lapjukat.

Orbán Viktor miniszterelnök június végén jelentette be a parlamentben, hogy a rendőrség keretein belül egy új határvédelmi szervezetet állítanak fel. Első ütemben 2200 határvadászt terveznek toborozni, a második ütemben egészül ki a létszám 4 ezer főre. A leendő határvadászok gyors, intenzív képzést kapnak a felvételi után.

A jelentkezőknek minimum 18 évesnek kell lenniük, míg a felső korhatár 55 év. A jelentkezés feltétele a 8 általános és a büntetlen előélet. A jelentkezőknek számítaniuk kell életvitel-ellenőrzésre, megbízhatósági vizsgálatra is, valamint egészségügyi, fizikai és pszichikai vizsgálatra. A határvadászok alapilletménye bruttó havi 300 ezer forint, az éjszakai pótlék óránként bruttó 193 forintot, a készenléti pótlék pedig óránként bruttó 97 forintot jelent.

Telex.hu

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak