A kormány pénzmosó alapítványai teljes csendben végzik el a piszkos munkát

alapítvány milliárdok támogatás tiszteletdíjak

 

Van 10 olyan, több milliárdos vagyonnal rendelkező, az állam által alapított, közszolgálati feladatokat ellátó alapítvány, amelynek még honlapja és email-címe sincs – írja a 24.hu.

Lázár János fideszes képviselő vezetésével működő Jövő Nemzedékek Földje Alapítvány, ami egy elegáns Pasaréti úti villába van bejegyezve. Ahol még munkaidőben sem elérhető senki. A kiírásokat böngészve kiderült, hogy milyen sok kapcsolódási pont van Lázár János egykori Miniszterelnökséget vezető miniszter és Áder János köztársasági elnök között. A Lázár által vezetett alapítvány ugyanis több, az államfőhöz köthető szervezettel működik egy villában.

Annyit tudhatunk még az alapítványról, azt is a vagyonnyilatkozatokból, hogy Lázár János havi 950.000 forint tiszteletdíjat vesz fel innen. Lázár egy másik alapítványban is benne van, onnan havi 1.000.000 forintot kap – írja a 24.hu.

A Mol-Új Európa Alapítványról rövid ismertető ugyan felfedezhető az olajtársaság honlapján, de se más információ.

Ennek, az állam mintegy 43 millió darab Mol-törzsrészvényt adott át tavaly tavasszal, ami akkori értéken 87 milliárd forintnak felel meg. a kuratórium elnöke,  Miklósa Erika operaénekes a minimálbér hatszorosát 1.200.000 forint tiszteletdíjat, a tagok pedig ötszörös minimálbért, azaz 1.000.000 forintot.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak