3500 a csirkehús kilója, maradhat?

áremelkedés csirkehús háború

 

Eddig fékez az árstop minket, a kérdés az, hogy hány termelő és mekkora állományt tart majd, mire az kifut, vagy enyhül a háború miatti általános drágulás – írja az index.hu.

Egyre rosszabodik a baromfitartók válsága az orosz–ukrán háború miatt. Extrém szintre drágult takarmányok, az energia- és üzemanyagár-emelkedés miatt. Hihetetlen gyorsan változnak a termelés költségei, hogy nem tudnak sem a vágóhidak, sem pedig a kiskereskedelem felé olyan gyorsan árat emelni, hogy az ne legyen veszteséges – emelte ki a Baromfi Termék Tanács elnöke.

Az AKI Piaci árinformációs rendszere szerint 2022 első 9 hetében 2021 azonos időszakához képest, a csirkemellfilé feldolgozói értékesítési ára 29%-kal, a csontos csirkemellé 44%-kal nőtt.
A csirkemell ára 30%-kal, a csirkecombé pedig 45%-kal emelkedett. Sajnos nem kizárt, hog y a csirkehús ára eléri nemsokára az akár 3.000 forintos vételárat.

Sok múlik a fogyasztói reakciókon, hogy a valós költségek miatt szükséges áremelések mennyire fogják vissza a fogyasztást, tekintve, hogy előreláthatólag a sertéshús is jelentős mértékben drágulhat ekkortól. Mindennek jelentős hatása lesz az inflációra is.

Fotó: Getty Images

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

Putyin Hágába utazik

A hírcsárdásnak tűnő cím egyáltalán nem valószínűtlen, ugyanis Vlagyimir Putyin simán kaphatna EU-vízumot, hiszen nincs vele szemben semmilyen személyes korlátozás, vagy szankció, ami ebben meggátolhatná.

Hazai Vélemény

A bankokat megmentik, ugye?

A bankvezérek bármekkorát is hibáznak, előbb vagy utóbb megmenti őket az adófizetők pénzéből fenntartott állam. Az adófizetők, ha hibáznak, akkor a bank az állam segítségével

Hazai

Mâchoire du cochon confitée

Az állítólagos kiírás szerinti Petőfi Sándort megidézni hivatott felcsúti gasztronómiai vetélkedőn a kiskunsági préselt malacarc elnevezésű kreáció nyerte el a Magyarország étele díjat.

Gratulálunk a Székekpuszta