A választásokig nem mer leülni tárgyalni a tanárokkal a kormány

egyeztetés EMMI sztájk törvény

A két szakszervezet újabb levelében megint jelezte, az egyeztetésre a sztrájtörvény kötelezi a feleket – írja a 24.hu.

Kisfaludy László helyettes államtitkár figyelmét a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete felhívta, hogy a sztrájktörvény szerint a sztrájk ideje alatt is folytatni kell a tárgyalásokat. A két szakszervezet javasolta, március 23-án egyeztessenek a sajtón keresztül közzétett ígéretekről.

A köznevelésért felelős helyettes államtitkár emondta, továbbra is nyitottak az egyeztetésekre, de ő szerinte szerint a következő sztrájktárgyalást már csak a választás, az új kormány felállása után kellene megtartani. A két szakszervezet újabb levelében ismét jelezte, az egyeztetésre a sztrájtörvény kötelezi a feleket, a választásokig még 2 hét van addig. A hosszú szünet a két egyeztetés között nem felel meg a törvény által előírt kötelezettségnek, a választások után pedig nekik azzal kell tárgyalniuk, akit a majdani kormány kijelöl.

A PDSZ és a PSZ Kisfaludy László válaszából arra következtet, hogy a megállapodásra semmi remény sincs, noha a kormány már uniós támogatást is igénybe tudna venni a bérkövetelések teljesítésére.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak