Kimutatta a nemzeti bank, hogy az ingatlanárak extrém növekedése miatt hatalmasat nőtt a magyarok vagyona

anyagi helyzet infláció magyar emberek MNB

 

2017-2020 között az infláció összesen 10% körül alakult, a szektor nettó vagyona 42%-kal, az egy háztartásra jutó nettó vagyon 43%-kal lett nagyobb a Magyar Nemzeti Bank szerint – írja a napi.hu.

Minden csoportban növekedést mért az MNB, de különösen sokat nőtt a vagyonuk azoknak, akiknek ingatlanjuk volt, valamint a 75 év feletti és az 56-65 év közötti korosztályba tartoztak.

Készpénze mindegyik rétegnek van a statisztika szerint. A többi vagyonelemnél viszont már nagyobb a szórás. Ingatlannal az alsó 20%-on kívül szinte mindenki rendelkezik, több ingatlan viszont csak a felső 10%-nál jellemző. Autójuk sincs a szegényebb családoknak, az alsó 40%-ban a háztartások kevesebb, mint fele rendelkezik gépkocsival, az alsó 20%-ban pedig alig a harmada.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Magyarország kisebbsége választ

A Delphoi Vote Research (DVR) választások előtti közhangulat mérése
A Delphoi Vote Research, Magyarország legpontosabb és leghatékonyabb közvéleménykutató intézete az ISZOMM térítésmentes megbízása alapján a normandiai