Európában rekordot döntött a villany ára

árak áram energia Európa fizetés

 

Az orosz–ukrán konfliktus egyre csak növeli az Európa amúgy is egekben lévő energiaárait, egy márciusi jelentés szerint 2022-re az energiaszámlák legalább 30%-os növekedésére számíthatunk írja a vg.hu.

A háztartások több mint az 50%-a nem tudja fedezni a világjárvány során félretett megtakarításaiból a magasabb energiaszámlákat és folytatni a megszokott életszínvonalát is.

Nem csak a háztartásoknak nagyon nehéz a magas energiaárak. Európa legnépszerűbb turisztikai célpontjai is megszorításokkal néznek szembe az emelkedő költségek miatt. A világjárvány alatt rendkívül nehéz időszakot élt át a turisztikai szektort, és bár a korlátozások többségét mára feloldották, az energiaárak rohamos emelkedése hátráltatja az ágazat kilábalást.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak