Majdnem száz forintnyi lejjel csökkentik az üzemanyag adóját Romániában

adózás koronavírus Románia

Jóváhagyták a bukaresti kormánypártok, hogy Romániában ideiglenesen a felére csökkentsék az üzemanyagokra kivetett jövedéki adót – jelentette be Facebook-oldalán kedden Adrian Caciu pénzügyminiszter.

Úgy értékelte, hogy ez a megoldás, „elviselhető szintre” csökkentené az üzemanyag árát.

Az intézkedés bevezetése érdekében a bukaresti kormány az Európai Bizottsággal és az üzemanyagot forgalmazó cégekkel kezd tárgyalásokat – tette hozzá a tárcavezető.

Caciu szerint ez csak egyike azoknak a tervezett intézkedéseknek, amelyekkel a bukaresti kormány az energiaszámlák csökkenését és az év eleje óta megnyilvánuló inflációs nyomás visszaszorítását próbálja elérni.

A bukaresti média szerint a benzin és gázolaj literenként 7 lejt közelítő (bizonyos üzemanyag-típusoknál meghaladó) árának mintegy 40 százalékát teszi ki a jövedéki adó, tehát az üzemanyag árának emelkedése jelentős többletbevételhez juttatja az állami költségvetést.

HVG

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld Vélemény

Atomküszöb

Jelen sorok íróján kívül meglehetősen sok elemző felvetette már, hogy amennyiben az oroszok át tudják törni az ukrán védelmet, akkor a Nyugat szárazföldi erőkkel is