Az online szexuális zaklatást a pandémia felerősítette

gyermekek internet koronavírus szexualitás zaklatás

 

Az Internet Watch Foundation cég 2021-ben 252 ezer olyan URL-t erősített meg, amelyek szexuálisan zaklatott gyermekekről készült képeket vagy videókat tartalmaznak – írja az mfor.hu.

2021-ben egy új kutatás szerint háromszor több, a gyerekeket ábrázoló szexuális zaklatás a 7-10 évesek körében, mint akármikor előtte. Minden bizonnyal lehet következtetni sajnos a magyar helyzetre is.

Az IWF szerint az esetek számának növekedése összefügghet a Covid-zárlatokkal, melyek miatt az emberek be voltak szinte zárva a négy fal közé, és milliók töltöttek több időt az interneten.

Olyan is sűrűn előfordul, hogy a szexuális zaklatások a családi házak gyerekszobáiban történnek, miközben a szülők egyáltalán nincsenek tisztában azzal, mit művelnek gyermekeikkel interneten az idegenek – emelte ki, az IWF vezérigazgatója.

Fotó: GODONG/AFP

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

A Kossuth tér magánya

Lássuk be, egyes ún. ellenzéki pártok teljesen beleszoktak, hogy érdemben már senki nem kíváncsi rájuk. Azt régebb óta megszokhatták, hogy a Kossuth téri bazi nagy