Pedofil papok ellen indult razzia a spanyol katolikus egyháznál

egyházak gyermekmolesztálás Spanyolország szexualitás vizsgálat

 

Több mint 250 pap, és több egyházi vezető is szexuális visszaéléseket követett el gyermekek ellen, több mint, 1235 áldozatról tud az El País, de ez nyomozások során sajnos több ezerre is emelkedhet – írja a Telex.

A vizsgálatot a Spanyol Püspöki Konferencia végzi, együttműködésben a vatikáni Hittani Kongregációval. A mostani egyházi törvények szerint a spanyol püspököknek tájékoztatniuk kell a polgári hatóságokat a visszaélések gyanújáról.

Az elmúlt években egyre több országban lett fontos téma az egyházon belüli, gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaélések, zaklatások, melyeket évtizedekig titkoltak a katolikus egyház egyes vezetői.

Az egyházon belüli szexuális zaklatások kezelése Magyarországon is problémás. Szeptemberben hallhattunk Pető Attila történetéről, aki azt állítja, hogy több mint 20 évvel ezelőtt egy katolikus pap molesztálta.

Erről az esetről többször szólt az egyháznak, és próbálta elérni, hogy az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kivizsgálja az ügyet, a főegyházmegye vezetői Petőt jelentették fel, mert megalázta az egyházat.

Fotó: Shutterstock

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak