Ausztriában kötelező lesz a koronavírus elleni oltás

Ausztria bírság járvány kötelező oltás

 

Vasárnap az osztrák kormány törvényt hozott arról, hogy aki a 18 életétévét betöltötte annak kötelezően be kell oltatni magát – írja a Telex.

A szabályozás február elején lép életbe, amit három részben vezetnek be.

Az első fázisban februáról elejétől március 14-ig mindenkit írásban tájékoztatnak az oltási kötelezettségről. Ezután határidő megjelölésével felszólítják azokat az oltatlanokat, akik nem tartoznak a kivételek közé, hogy pótolják a mulasztásukat. A harmadik fázist akkor lép életbe, ha a járványhelyzet indokolja, ekkor már azonnal bírságolni fogják az oltatlanokat. A tervezett büntetés akár 3600 euró is lehet.

Fotó: Getty Images

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Magyarország kisebbsége választ

A Delphoi Vote Research (DVR) választások előtti közhangulat mérése
A Delphoi Vote Research, Magyarország legpontosabb és leghatékonyabb közvéleménykutató intézete az ISZOMM térítésmentes megbízása alapján a normandiai