A kormány szerint nem lesz gond az oltatlan pedagógusok miatt

kötelező oltás oktatás pedagógusok problémák tanítás

 

Maruzsa Zoltán, a fidesz államtitkára állítása szerint, komoly működési problémákra nem kell számítani, az oltatlan pedagógusok kényszerszabadságolásuk miatt – írja az Index.

A köznevelési államtitkár elmondta, bízik abban, hogy az év végéig azok a pedagógusok is beoltatják magukat, akik ezt eddig nem tették meg. Nem fél attól, hogy összeomlana a rendszer a kiesésük esetén.

Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megengedhessük, hogy oltatlan pedagógusok tömegei tanítsanak az iskolákban – hangsúlyozta az államtitkár.

Az 5–11 év köztiek oltásáról beszélve Maruzsa Zoltán úgy fogalmazott, hogy egyelőre a korosztályban lévő 600.000 gyermek közül viszonylag keveset oltottak be, de nem meglepő, ha a szülők egy kicsit kivárnak.

Fotó: Pixabay

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak