Küzdenek az orvosok az elfüstölő hibás lélegeztetőgépekkel

egészségügy Kínai kórházak koronavírus lélegeztetőgép probléma

A kormány által tömegével berendelt lélegeztetőgépek sokasága alkatrészhiányos, van amelyiket be sem tudják kapcsolni, és javítani sem tudják – írja az mfor.hu.

Több kórházban is meghibásodtak, például füstölni kezdtek a Kínából vásárolt lélegeztetőgépek, vagy beüzemelni sem tudták őket, mert nem voltak kompatibilisek a csatlakozóik.

A készülékekre kötött szerződések számos ponton súlyosan előnytelenek voltak: a magyar fél előre fizetett, lemondott a reklamáció jogáról, nem törődött a karbantartással. A Szijjártó Péter vezette Külügyminisztérium mintegy 300 milliárd forintot költött 16.000 lélegeztetőgép beszerzésére Kínából maláj, kínai, magyar vagy szlovák hátterű cégeken keresztül.

Az eladók sok esetben csak Hong Kong, Peking vagy Sanghaj repteréig voltak hajlandók leszállítani a becsomagolt gépeket és csak néhány napig fogadtak csak el reklamációt, ezzel lényegében kizárva, hogy a termékekről használat közben derüljön ki, ha valami hibájuk vagy hiányosságuk van.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak