Kósa L. nyerte az előválasztást

Debrecen Kósa Lajos

… bár a helyi mendemonda szerint ‘Lala’ fizetett érte a hótisztaságú P-MSZP-nek, nem is keveset.

Arról van szó, hogy a náci-liberális ellenzéki összefogás pártjai a legalkalmasabb jelölteket keresik országszerte, hogy jövőre győzedelmesen vonulhassanak be a Kossuth térre és a Karmelita kolostorba. Elvileg le akarják dönteni a Fidesz-kormányt.

A kiválasztási folyamat, amely alapvetően füstös szobákban zajlik, némi előválasztásnak nevezett mutatvánnyal megspékelve, nem túl sok potenciális jelöltet termelt ki a 106 választókerületben, mindösszesen úgy 250-et. Midőn elérkeztek az előválasztási folyamat célegyenesébe, azaz az egyes versenyzők begyűjtötték a fejenként szükséges 400 ajánlást, a főnökök még korrigáltak egy picit, s pár jelöltet visszaléptettek a versengésből, mint afféle felesleges sakkbábukat.

Ez a sors jutott a debreceni egyetem egykori rektorának, a neves vegyészprofesszornak is, aki bár sokáig habozott, hogy politikai porondra lépjen-e, aztán valószínűleg még a KISZ-ben szerzett harci vénája okán igent mondott az előzetes megmérettetésre. A helyi várakozás őt, azaz Fábián Istvánt emlegette tuti befutónak, olyannak, aki a legendás fideszes nagyurat, Kósa Lajost is komoly valószínűséggel kiütötte volna régóta őrizgetett trónjából. Nos, a sajátjai úgy söpörték le ezt a széleskörű tiszteletben álló személyiséget a pástról, mint egy száraz kenyérmorzsát a kültelki resti koszos asztaláról.

Az MSZP-től még csak nem is keresték, szimplán üzentek neki, hogy a várt győzelem után majd kaphat valami kis pozíciót valahol a tudomány területén. Mintha pont nem ott lenne hosszú évek óta, ráadásul elegáns kutatások vezetőjeként.

Nos, Debrecenben forr a politikai levegő. Az ellenzéki szimpatizánsok epét hánynak az egész művelettől, hiszen egy kábé 25 éves pizzafutár végül is átgyalogolt a nagyreményű akadémiai befutón úgy, hogy az valójában éppen csak a startvonalra állt (volna).

Így aztán most az van, hogy a jelenleg is országgyűlési képviselőt tekintik az előválasztás valószínű győztesének, már csak a mögötte álló DK elképesztő anyagi ereje miatt, de ugyanennyire a többiek gyengeségét, tapasztalatlanságát is látva. Azt pedig mindenki biztosra veszi, hogy ez az újra szépreményű jelölt nem igazán jelent veszélyt a helyi ‘Döbröginek’ tekinthető Kósa Lajosra, aki nyilván örül ennek a hírnek.

Az ellenzéki összeborulás nem először mutatta meg, miként vigye vásárra a helyben ténylegesen a legjobb esélyekkel bíró politikusait. Érdekes módon többnyire olyan helyeken, ahol az adott fideszes helytartónak borzalmas presztízsveszteség lenne a bukás. Márpedig a győzelmükre pont ez utóbbiak képesek a legtöbbet áldozni.

Vigyázó szemeteket tehát Kaposvárra, illetve most már Debrecenre is vessétek!

– bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak