Az ajándékszabadságot sem tudják kivenni az egészségügyi dolgozók

alacsony bérek egészségügy szabadság szakdolgozók

Az alulfizetettség miatt, dolgozói hiányok vannak az egészségügyi szakdolgozóknál, akiknek július végi több ezres nagygyűlése egyelőre kevés hatással bírt – írja a 24.hu.

A kamara nem tudja, a kórházi főigazgatóság pedig egyelőre nem árulja el, hogy a Covid-oltás megtagadása miatt hányan esnek ki a munkából

A létszámgondok mellett a kimerültség is nehézséget jelent a szakdolgozók körében. Noha a kormány plusz 10 nap szabadságot adott a Covid-ellátásban résztvevőknek, ezzel viszont csak kevesen tudtak élni. Több szálloda is megkereste a szakdolgozói kamarát, hogy szállást ajánljon fel a szakdolgozóknak ingyen vagy jelentős kedvezménnyel. De volt olyan intézmény, ahol nem is adták ki a 10 nap plusz szabadságot azoknak, akiknek járt volna.

Az orvosok mellett közvetlenül dolgozó ápolók alacsony fizetése évek óta megoldásra váró probléma, a jogállási törvény életbe lépése óta azonban felerősödött az elégedetlenségük. Ennek oka az, hogy amíg az orvosok alapbérét jelentősen növelték, a szakdolgozók fizetésemeléséről nem rendelkezett a jogszabály, így tovább mélyült a szakadék az orvosok és a velük dolgozó ápolók bére között. Béremelésről a szakdolgozók esetében bár szó esett, ennek ellenére, március óta sokan kevesebb pénzt visznek haza.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak