Az ISZOMM szerint minimum 150 ezer forint illeti a nyugdíjasokat

Huszti Andrea Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ISZOMM Kádár János Terv pártközlemény Szanyi Tibor

Az Igen Szolidaritás nehéz szívvel tapasztalja, hogy a Köztársasági elnök, kiemelkedő nyugdíjat fog kapni a magyar adófizetők pénzéből – írják friss közleményükben.

Mint, ahogy mi is megírtuk, az államfői nyugdíj jelenleg a legkisebb öregségi nyugdíj 140-szerese lehet. Az ISZOMM választási programjában szereplő 100.000 forintos legkisebb öregségi nyugdíj, továbbá az elmúlt évtized kárpótlásaként járó egységes, fejenkénti havi 50.000 forintos nyugdíjpótlék együttes esetében ez az ordító különbség “csak” 26-szorosára apadna.

Az Igen Szolidaritás párt választási programjának, a Kádár János tervnek központi eleme a szociális jóvátétel, Magyarország szociális felemelésének első lépéseként. Eszerint a magyar dolgozóknak 2021-ben havi nettó 250 ezer forintos minimálbér, a rászorulóknak 100 ezer forintos szociális minimumjövedelem, illetve a gyermekeknek fejenként és havi 50.000 forint családi pótlék járna.

“Ahogy robog az infláció, jövőre valószínűleg óránként nettó 2.000 forintra fogjuk emelni a minimális órabér célkitűzésünket. Ez a német szocdemek hasonló ígéretének kevesebb, mint a fele.” – tette hozzá Szanyi Tibor, az ISZOMM miniszterelnök-jelöltje.

A párt szeptember 11-én mutatja be a Kádár-terv részleteit a Munkás Büszkeség Napján az egykori Zöld Pardon területén.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak