Magyarázkodnak az Alföldön a gyenge oltottsági adatokról

arány egészségügy Jász-Nagykun-Szolnok megye munkacsoport oltás Polgármester

Február 1-jén büszkén jelentették be, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében is megalakult az oltási munkacsoport.  Viszont kis sikert ért el, mert  a beoltottak aránya csak 49,2 százalékon áll. A megyében élők fele még az első oltást sem vette fel – írja a weborvos.hu.

Az egész országban ebben a megyében a legrosszabb az oltottsági arány. A területi oltottsági adatok 49,2 százalékon áll a beoltottak aránya. Ez azt jelenti, hogy a megyében élők fele még az első oltást sem vette fel. A 49,2 százalék elég elkeserítő annak tükrében, hogy szakértők szerint a negyedik hullám előtt áll az ország.

Hogy mi lehet az oka a rendkívül rossz Jász-Nagykun-Szolnok megyei oltottsági aránynak, arról sem Berkó Attila kormánymegbízott, az oltási munkacsoport vezetője, sem Szalay Ferenc fideszes szolnoki polgármester nem válaszolt a lapnak. Ugyanakkor hozzátette, a megyében nagyon sokan dolgoznak többműszakos munkarendben. Az emberek fáradtak, szinte elérhetetlenek az egészségügyi rendszer számára, ezért nehéz velük kommunikálni.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak