Nem túl sok, inkább túl kevés lesz a 200 ezres minimálbér

250 ezer minimálbér Huszti Andrea ISZOMM minimálbér vita
epito

Ébredezik a liberális világ! Tegnapi írásában a közgazdász Pogátsa Zoltán, aki a miniszterelnök-jelölt MSZP-s Botka László árnyékkormányába is tartozott, felismerte, hogy radikálisan meg kell emelni a minimálbéreket.

Részletek a cikkből:

„Lassan el kellene gondolkodnia a minimálbér-emelések ellenzőinek. A „magyar vállalkozások” bizony újra és újra képesek voltak kigazdálkodni a magasabb béreket.”

„Az, hogy a gazdaság szereplői nem engedik meg, hogy vállalkozások tartósan alacsony bérekkel versenyezzenek. Folyamatos minimálbér-emelésekkel kényszerítik ki a minél magasabb hozzáadott értékre történő alkalmazkodást. Az alul felszabadult munkaerőt felszívják a magasabb hozzáadott értékű vállalkozások, a gazdaság egésze pedig ettől folyamatosan a magasabb termelékenység és a magasabb bérek felé tart.”

Több sebből is vérzik a minimálbér témája. Először is a minimálbér ma Magyarországon nem lehet kevesebb mint havi nettó 250.000 forint – mondta el lapunknak Huszti Andrea, az ISZOMM elnöke.

Ugyanis az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom szerint ennyiből lehet ma Magyarországon megélni. Nem több munkahellyel, nem túlórákkal, hanem napi 8 óra munkaidővel, heti 40 órával lehessen ennyit keresni.

Teljes cikk itt.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak