1.2 milliárd oka van, hogy miért nem fizeti meg rendesen Orbán veje sem a melósokat

kormánykritika nyereség osztalék osztalékjövedelem profit Tiborcz István

2020-ban 1,2 milliárd forint adózott eredményt ért el a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt., Tiborcz István cége – derül ki a nemrég beadott éves beszámolóból. Ám míg az egy évvel korábbi profitból 2,5 milliárd forintot bent hagytak a cégben, ezúttal majdnem a teljes nyereséget kivették osztalékként.

Egészen pontosan az 1 210 518 000 forint nyereségből 1,2 milliárd forint osztalék kifizetését hagyta jóvá az Orbán veje vezette társaság közgyűlése, a maradék 10,5 millió maradt a cég kasszájában.

A beszámolóban a koronavírus-járvány és a válság kapcsán azt is leírták: a kockázatok nincsenek „jelentős vagy számottevően negatív hatással” a cég pénzügyi helyzetére, valamint üzleti működésére.

Érdekesség, hogy 855 millió forint is osztalékot kapott a cég olyan vállalkozásoktól, amelyben részesedése van. A 2019-es 3,7 helyett 2020-ban már 8,3 milliárd forint hosszú lejáratra kapott kölcsön van a BDPST Zrt.-nél.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak