Már nem diplomata a thaiföldi magyar nagykövet

Bus Szilveszter Korom Ferenc Külügyminisztérium nagykövet szócikkcakk

A korábban helyettes államtitkárból faragott bangkoki magyar nagykövet, Bus Szilveszter ugyanazért vált meg idő előtt ez utóbbi tisztségétől, amiért a Magyar Honvédség parancsnoka, Korom Ferenc is: elvégezte a feladatát, s posztjára új típusú vezetőt gondolt alkalmasabbnak.

Értesüléseink szerint a magyar nagykövet tavaly Szilveszterkor “Bus’ névre kiállított diplomataigazolvánnyal használta a thai főváros legforgalmasabb főútvonalának “BUS” feliratú sávját. Forrásaink azt egyelőre nem erősítették meg, hogy a nagykövet mire használta a busz-sávot, de a széles körben elterjedt mondások szerint az előtte haladó, kideríthetetlen nemű és korú rúdtáncos nemét és korát akarta kideríteni, amit a kínai titkosszolgálatok félreértettek.

“Ez jó mulatság, férfimunka volt.” – összegezte tapasztalatait a diplomata. Hazatérve viszont azért vált meg a Külügyminisztériumtól, mert annak hátsó bejáratához nincs kiépített busz-sáv. Utódja valószínűleg a korábbi főkatona, Korom Ferenc lesz, aki az átmeneti időre jogosult a 100.000 forintos szociális minimumjövedelemre.

@zigzag#

Fotó: Getty

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Szócikkcakk

A mérgezett focilabda – Nemzeti mese

Hófehérke: Ner
Herceg: Márki-Zay

Király: Orbán, Királyné: Simicska, Mostoha: Mészáros, Tükör: Várkonyi

Vadász: Semjén

Tudor: Gyurcsány, Vidor: Dobrev, Morgó: Pálinkás, Szende: Fekete-Győr, Szundi: Karácsony, Hapci: Volner, Kuka: Jakab
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy fejedelmi házaspár Orbán