60 éves, félmázsás harcsa miatt emeltek vádat két horgász ellen

állatvédelem bűn harcsa horgász

Lopás és orvhalászat megalapozott gyanúja miatt két horgász ellen emeltek vádat a napokban, mert tilalmi időszakban fogtak ki Kiskörénél a Tiszából egy félmázsás szürkeharcsát – írja a Police.hu a rosszul sikerült januári horgászkalandról.

A gyanúsítottak az 56,5 kg súlyú bő két méter hosszú halat el akarták adni egy étteremnek, azonban a rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőket és a szürkeharcsát lefoglalták.

A nyomozás során az igazságügyi halászati szakértő megállapította, a kifogott halon – amely hozzávetőlegesen egy 60 éves példány volt – található sérülések ún. gereblyéző horgászati mód folytatáshoz készített eszköztől származtak, ami tiltott halfogási eszköznek és módnak minősül, ezért a gyanúsítottaknak nemcsak lopás vétség, hanem orvhalászat vétség elkövetése miatt is felelniük kell.

A szürkeharcsa 2020. december 1. és 2021. február 28. közötti időszakban fogási tilalom alá esik, a Police.hu szerint 139.857 forint kárt okoztak egy sporthorgász kht-nek.

Police.hu

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak