Szanyi Tibor: „Nettó 250.000 forint legyen a minimálbér!”

250.000 minimálbér Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ISZOMM Szanyi Tibor
Szanyi Tibor

„Félrecsúszott az egész magyar politika, az a hang amit az Igen Szolidaritás képvisel, miszerint az emberek megélhetésével kell foglalkozni, egyáltalán nem látszik a többi párt vonatkozásában.” Szanyi Tibor május 4-én a Hír TV esti műsorának vendége volt.

Szanyi szerint A 250.000 forintos nettó minimálbér egy olyan zsinórmérték, amiből aztán a nyugdíjaktól kezdve minden más következik. Az Igen Szolidaritásnak egyik célja a nettó 250.000 forintos havi minimálbér, mert ennyiből lehet megélni ebben az országban.

„A kapitalizmusban mindig annyi volt a munkabér amennyit a melósok ki tudtak harcolni maguknak, ennél nem bonyolultabb ez a történet. Majd ha Magyarországon kellően szervezettek lesznek a dolgozók, akkor sokkal magasabb lesz a munkabér. Egészen addig meg a kormány mondja meg kvázi hasra-ütés szerűen és jogszabályban kihirdeti.” 

Az ISZOMM május elsejei tüntetését betiltották, majd Székely Sándor országgyűlési képviselő javaslatára, a transzparenseinkkel megjelentek aktivistáik egy körúti presszóban. Ugyanezt fogja folytatni a párt, „Székely Sándornak a tartósságára jellemző, végig fogja csúszni-mászni gyalog a fél országot a nyár során is és igen lehet hozzá csatlakozni.”

A kistelepüléseken a közösségi hely, ma már egyértelműen csak a presszó vagy a kocsma.

Szanyi  a műsor végén idézte Huszti Andrea, az ISZOMM elnöke egyik elhíresült mondatát „A mai szociális válságra a legjobb vakcina a szocializmus, és ezért majd egyszer kell csak sorban állni.”

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Újabb családot gázoltak el zebrán

Brutális videót tett közzé a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség egy balmazújvárosi balesetről. Egy édesanya gyerekülésben vitte át a gyermekét biciklivel, amikor elütötte őket egy figyelmetlen autós