120 új munkahely 3,6 milliárdból – megint egy multi tenyerébe csapott Szijjártó

állami támogatás beruházás multi Zala
MTI/Varga György

Állami támogatásból is fejleszt Zalaegerszegen és Sárváron a Flextronics International Kft., melyből hosszútávú stabilitást biztosító autóipari beruházást valósítanak meg és 120 új munkahelyet teremtenek – jelentette be kedden a zalai megyeszékhelyen Szijjártó Péter.

A fejlesztést 3,6 milliárddal támogatja az állam, a külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy a világgazdasági helyzet ellenére beruházási rekordot ért el tavaly az ország, a bruttó hazai terméket illetően a világon a 11. legnagyobb exportteljesítményt nyújtotta.

Mindebben nagy szerepet kapott a 170 ezernél is több embert foglalkoztató autóipar, amely a magyar feldolgozóipar 30 százalékát adja – jelentette ki Szijjártó.

Nyugat.hu

Fotó: MTI/Varga György

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak