Naponta két-háromezer rászoruló kap ingyen ételt Athénban

ételosztás Görögország segítség

Más népekhez hasonlóan a görögök is rendszerint a családjuk körében töltik el a húsvétot. Az ortodox ünnep pont most van, de járvány miatt a családi találkozók rendre elmaradnak. Sok görög számára azonban nem csak az ünnepi ebéd, de egy egyszerű étkezés is szinte elérhetetlen – írja az Euronews.

A rászoruló emberekről már tíz éve próbál gondoskodni egy athéni szervezet. Szociális konyhájuk neve „A másik ember”, itt naponta 2500-3000 szegény számára főznek meleg ebédet. A csoport ételadományokat is elfogad magánemberektől és vállalatoktól.

„Tereken és parkokban alszom, hajléktalan vagyok. Szerencsére ez a civil szervezet ad nekünk ételt minden nap. Ez létfontosságú számunkra. Súlyos egészségügyi problémáim vannak. A szívemmel gond van, és a vércukorszintem túl magas. Ki fog segíteni rajtam?” – mondta az Euronews tudósítójának Jorgosz.

„Ami itt történik, az maga a szeretet. Különböző nemzetiségű és hátterű emberek segítenek egymásnak, és ételt adnak a rászorulóknak. Pelenkákat is tejet is adunk. Egy nyitott társaság vagyunk, tele szeretettel, szolidaritással és a mások iránti tisztelettel” – magyarázta a szervezet alapítója, Konsztantinosz Polikronopulosz.

Euronews
Fotó: Pixabay

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Külföld Vélemény

Atomküszöb

Jelen sorok íróján kívül meglehetősen sok elemző felvetette már, hogy amennyiben az oroszok át tudják törni az ukrán védelmet, akkor a Nyugat szárazföldi erőkkel is