Iskolába megy újra a gyerek – vagy nem

iskola koronavírus oktatás Szabóné Kállai Szilvia
iskola

Minden napra tartogat az állam valami fincsi döntést a vírusjárvány közepette, amellyel bizony káoszban érezheti magát az egyszeri magyar állampolgár. Egy ideig azt mondták, hogy minden általános iskolás gyerek visszatér az iskolába, de a borzasztó járványadatok miatt csak az alsósok indulhattak ma iskolába.

Persze a szülő, ha akarja az alsós gyermekét otthon tarthatja szülői igazolással, és ezt az iskoláknak el kell fogadnia.

De itt jön a csavar! Azok a gyerekek, akik szülői döntésre otthon maradnak április 19-e után, nem kaphatnak oktatói segítséget! Megkapja majd a feladatot, de a szülőnek kell teljes mértékben ellenőrizni, korrepetálnia, segítenie gyermekét. Otthoni iskola pipa.

A jelenlegi járványhelyzetben egyik napról a másikra hozott a kormány olyan döntéseket, amivel összezavarták a kiszolgáltatott embereket. Az oktatást érintő döntéssel a kormány újra áttolta a felelősséget a szülőkre és a pedagógusokra.

A vírustól gyermekét féltő szülő választás elé került, hogy vállalja-e így vagy sem az iskolát.

A pedagógusokat is tovább terhelik, mert  nem elég, hogy bepótoltatják a gyerekkel az esetleges elmaradásokat, de a felsőbe áttanító pedagógusoknak a digitális oktatásban is részt kell venniük.

Ez az eljárás csak arra volt jó, hogy a szülőket a pedagógusok ellen irányítsák, amellyel fent lehet tartani az eddig is feszült helyzetet.

Világos minden embernek, hogy nem tudja kezelni a kormány a helyzetet, most éppen az oktatást verik szét.

Szabóné Kállai Szilvia
pedagógus, az ISZOMM alenöke

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Dunakanyar Fotó: SZOCIKK
Vélemény

A Duna-Tisza csatornarendszerről

Minden politikának kell, hogy legyen egy víziója, miért az Ő nézeteit támogassák az emberek!
A kapitalizmus egyik meghatározó hittétele a gazdasági növekedés, ergo minél jobban nő

Vélemény

Fuvar minimum háromezerért

A kapitalizmusról azt tartja a közhiedelem, hogy nemes verseny zajlik benne, mint akár az Olimpián. Ez a maszlag valójában gyilkos küzdelmet takar, így a kapitalizmus

Vélemény

Gazsi, lesz itt még szocializmus 

Lesz itt még szocializmus

TGM-ről szólva szeretném elkerülni a magasztaló jelzők sokaságát, hiszen halála óta ezek uralják a megemlékezők mondatait, nem kis verbális inflációt kockáztatva. Persze

Vélemény

A “Főnök”

A kremlinológiában járatos elemzők csak Putyin séfjeként emlegetik Jevgenyij Prigozsint (a képen balra), ami annyiban helytálló, hogy egy időben az ő egyik vállalkozása szállította az