Mesterségesen ronda főtéren napozhatnak azok a tiszafürediek, akik a fizetős szabadstrandot elutasítják

térkő Tiszafüred
Átadták Tiszafüred megújult fõterét

A tiszafüredi fideszes vezetés egy szántó mellé költöztette a piacot a belvárosból, cserébe a helyére megalkották Kelet-Magyarország legrondább főterét. A projekt művészneve: Zöld város!

A több mint félmilliárd forintos beruházás túlnyomórészt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból valósult meg, múlt héten adták át öltönyös emberek.

Az ocsmány főterek 6 fő követelményének természetesen megfelel a tér.

  1. Giccses szökőkút a tér közepén.
  2. Árnyék nem szükséges.
  3. A szökőkútban kék színű legyen az úszómedencés csempe és természetesen zenéljen.
  4. Bazi nagy virágcserép a tér szélén.
  5. Ne érezze jól magát senki a téren.

A közösségi oldalakon persze megy az ilyenkor a szokásos „nekünk semmi sem jó” típusú kommentelgetés, szerencsére azért egy anyuka megnyugtatott mindenkit:

azért jó a nagy betontér, mert nem szaladnak majd ki a gyerekek a kocsik elé!

A TOP 3 komment:

Akinek a betontéren kívül még a bokorirtás sem tetszik:

Azért ez elképesztő rombolás. Kő, beton. Annyit még hozzáfűznék, hogy tényleg kár volt a templom mellől kiirtani minden bokrot, mert így látszik, hogy meddig futotta a festésre a pénz és az igyekezet! Szégyen és gyalázat ez az egész.

A közgazdász és személyeskedő kommentelő:

Arra mondjuk én cefetül kíváncsi lennék, hogy fa, fű, bokor karbantartásra nincs költség, akkor egy ilyet miből fognak üzemeltetni? Szivattyúk, szelepek, fúvókák, vízlágyító/tisztító, szűrők, fagyásmentesítés stb. Mennyibe kerül? Ki csinálja, Benzinkutas Lecsó?

És az anyuka, aki egy laza hárompontossal megnyeri a tiszafüredieknek a meccset:

a gyerekek fogják legjobban élvezni és az anyukák akik nem fognak attól tartani hogy kiszalad útra, mert van hely futkározni és csodálni szökőkutat mert az a piciknek igenis Kis csoda ☺️kis vidámpark

A tiszafüredi fideszes vezetés következő nagy eredményére nyárig kell várni, akkor derül majd ki, hogy egy ötfős család hány ezer forintért tud majd csobbanni az eddig ingyenes Tisza-tóban.

Fotó: MTI Czeglédi Zsolt

FRISSÍTÉS. Olvasónktól kaptunk két képet, az elsőn a „zöld város” sírkövét láthatjuk, ami a tér sarkában található.

A másodikon pedig a köcsögök terének csúfolt főtér bizonyítékai láthatók:

FRISSÍTÉS 2.: llyen volt régen a csarnok előtti kis tér:

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak