Emlékalapítvány segíti a tragikus helyzetbe került zeneipari háttérmunkásokat

koncert koronavírus pályázat segély

A Fábián Juli Emlékalapítvány ismét pályázatot ír ki a koronavírus-járvány, az elmaradt koncertek, rendezvények és a tervezhetetlen szakmai jövő miatt nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkások számára.

A roadok, hang-, fény- és videó technikusok, sofőrök, tourmanagerek, színpadmesterek és más segítők ötmillió forintos keretösszegre pályázhatnak. Ezúttal legfeljebb harmincöt zeneipari háttérmunkásnak tudnak segíteni, legalább százezer, legfeljebb 300 ezer forinttal – mondta Szepesi Mátyás, a Fábián Juli Emlékalapítvány kuratóriumi elnöke szerdán az MTI-nek.

A pályázat leadásának időpontja: május 1. éjfél, a kérelmet emailben a palyazat@fabianjuli.hu emailcímre kell benyújtani. Az emlékalapítvány kuratóriuma várhatóan május 10-én dönt a pályázatokról. A támogatásokat a tervek szerint tizenöt napon belül folyósítják.

Szepesi Mátyás elmondta: a koronavírus-járvány egyik legerősebben érintett területe a zeneipar, 2020 tavaszától mostanáig néhány átmeneti hónap kivételével gyakorlatilag teljesen leálltak a koncertek és még mindig nem látható, hogy az iparág korábbi működési szintjét mikor érheti el.

A teljes pályázati kiírás a https://www.fabianjuli.hu/palyazatok címen olvasható.

Fotó: Unsplash

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak