Az oltásra várók megkülönböztetése az emberi jogok sárba tiprása

Huszti Andrea ISZOMM oltás védettségi igazolvány
Huszti Andrea

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom friss sajtóközleményében felkérte a mérvadó hazai pártokat és minden felelősségteljes közéleti megszólalót, hogy hagyjanak fel egymás oltásellenességgel való minősítgetésével. Most tényleg a minél szélesebb körű beoltottság elérése a nemzeti ügy – fogalmazott Huszti Andrea, a párt elnöke.

Ugyanakkor a Magyar Országgyűlés valamennyi ellenzékinek mondott pártja is zokszó nélkül megszavazta a rendkívüli jogrendet, majd az egészségügyi jogállásról szóló törvényt. Ennek megfelelően kérem, vegyék lejjebb a hangerejüket, és viseljék döntésük következményeit! Egyúttal köszönöm Székely Sándornak, pártunk országgyűlési képviselőjének, hogy a fenti szégyenekhez nem csatlakozott.

A kialakult kakofóniát azonban csak gerjeszti a kormány által kibocsátott ún. „Védettségi igazolvány”, amely a nevétől eltérően csupán annyit lenne hivatott igazolni, hogy az illető valamikor oltást kapott. Sajnos azonban a társadalmi platformokon egyre többen jelentkeznek olyanok, akik saját maguk szerint is teljesen indokolatlanul kaptak ilyen dokumentumot.

A WHO, az egészségügyi világszervezet épp a minap állt el a hasonló dokumentumok támogatásától, ugyanis sem az oltás, sem a betegség elmúlása, sem pedig egy-egy negatív teszt nem jelent feltétlen biztonságot, sem az érintett ember, sem pedig az adott környezete számára.

Mindez befolyásolhatja az EU nyáron bevezetni tervezett ún. „Digitális zöldigazolványának” sorsát is, amely – a teljesen zavarosra sikerült magyar igazolványhoz hasonlóan – érdemben igen keveset bizonyít, ám szerencsére senkit nem kötelez annak elfogadására.

Ebben a helyzetben azonban felmerül, hogy országok, hatóságok, szolgáltatók és még sok mindenki más esetleg azon töri a fejét, hogy a fenti igazolványokkal nem rendelkezőket, legfőképp a még oltásra váró fiatalokat hátrányosan megkülönböztesse. Ha ilyen történne, az az emberi jogok sárba tiprása lenne.
Senki nincs biztonságban, amíg mindenki nem kerül biztonságba. Ez most az elemi szolidaritás konkrét jelszava.

Forrás: ISZOMM

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

Putyin Hágába utazik

A hírcsárdásnak tűnő cím egyáltalán nem valószínűtlen, ugyanis Vlagyimir Putyin simán kaphatna EU-vízumot, hiszen nincs vele szemben semmilyen személyes korlátozás, vagy szankció, ami ebben meggátolhatná.

Hazai Vélemény

A bankokat megmentik, ugye?

A bankvezérek bármekkorát is hibáznak, előbb vagy utóbb megmenti őket az adófizetők pénzéből fenntartott állam. Az adófizetők, ha hibáznak, akkor a bank az állam segítségével

Hazai

Mâchoire du cochon confitée

Az állítólagos kiírás szerinti Petőfi Sándort megidézni hivatott felcsúti gasztronómiai vetélkedőn a kiskunsági préselt malacarc elnevezésű kreáció nyerte el a Magyarország étele díjat.

Gratulálunk a Székekpuszta