“Pár száz munkahelyért cserébe lebetonozza a BMW Debrecen termőföldjeit” – az ISZOMM kepviselőjelöltje beverte a multi szélvédőjét

BMW Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ISZOMM Káposznyák István sajtótájékoztató Székely Sándor

“Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom virágzó mikroklímát akar teremteni Hajdú-Bihar megyében is” – jelentette ki Káposznyák István, az Igen Szolidaritás országgyűlési képviselőjelöltje mai debreceni sajtótájekoztatóján.

“A tiszántúli régió felemelkedésének egyik lehetséges kitörési pontja az okos vízgazdálkodás, ami eddig is számos fejlesztési tervben megfogalmazódott, ám helyette mindig betonozás lett.” – fogalmazott a politikus, majd a BMW helyi fejlesztéseiről külön is szólt: “Ez a gyár minden szóvirág dacára jó ha pár száz magyar embernek ígér munkát, cserébe viszont lebetonozzák a megye legértékesebb mezőgazdasági földterületeinek egy részét, az egekbe szöktek az ingatlanárak, és ez a multi is inkább viszi az adófizetők pénzét, mintsem adóbevételt hozna.”

A sajtótájékoztatón Székely Sándor, az ISZOMM pártigazgatója mutatta be a megye 3-as számú választókerületének jelöltjét, Káposznyák Istvánt. Székely az idei nyarat országjárással tölti, amelynek keretein belül elsősorban kistelepüléseket látogat meg a helyi problémák testközelből való minél jobb megértése és a párt alapvető célkitűzéseinek ismertetése végett.

A vándorút a “Székely Sándor – 250.000 GT” nevet viseli, utalva az ISZOMM havi nettó 250.000 forintos minimálbért célzó törekvésére, amelyet a családi pótlék 50.000 forintra emelése, a nyugdíjak ugyancsak havi 50.000 forintos egységes emelése, továbbá a havi 100.000 forintot kitevő szociális minimumjövedelem fémjelzi.

“Az országban megtermelt jövedelem igazságos elosztásáról beszélünk. Igen, az osztozkodásról. Az nem mehet tovább, hogy a külföldi és hazai nagy cégek tulajdonosai sok ezer milliárd forint értékben hurcolják ki az adózatlan osztalékaikat Magyarországról, majd faarccal közöljék, hogy a melósnak egy fillérrel sem juthat több.” – szögezte le Székely a sajtótájékoztatón.

Mindkét politikus megemlítette, hogy az észak-kelet-magyarországi térségben szinte mindenütt óriási gond az egészséges ivóvízhez való hozzáférés. “Lehet mindenféle politikákat hajkurászni, de a legszebb mondatok sem nyújtanak kárpótlást azoknak a szerencsétlen családoknak, amelyek a vízhez csak ötszázszoros áron jutnak hozzá” – utalt Káposznyák az érintettek borzalmas helyzetére.

Ezzel párhuzamosan Székely felemlítette a vidéki Magyarország egyik tipikus gondját, miszerint sok munkahelyen csak négyórás szerződést íratnak alá a munkavállalókkal, akiktől gyakorta tíz órányi helytállást követelnek. “Ezeket a kiszolgáltatott embereket bérrabszolgáknak tekintik, s egyben elütik őket a tisztességes nyugdíj lehetőségétől is. Az ISZOMM ezért küzd a legkisebb öregségi nyugdíj felemelésére a 100.000 forintos szociális minimumjövedelem szintjére, amin csak ráadás az 50.000 forintos egységes nyugdíjemelés.” – szögezte le a politikus.

A párt választási kilátásairól Székely úgy fogalmazott, hogy “a jobboldali-liberális ellenzéki pártok a háziversenyeikkel vannak elfoglalva, s a politikusaik az egyik pártból a másikba szökdösnek, aszerint hogy hol érzik a biztosabbnak a jelölésüket. Szerencsére nem minden választójuk követi őket, s egyre többen jelzik nekünk, hogy 2022-ben a baloldali ISZOMM-ra kívánnak szavazni. Pártunk révén és minden reményünk szerint lesz egy erős baloldali frakció a ’22-es Országgyűlésben.”

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak