Félmillió idős ember él 100 ezer forint alatti a nyugdíjból

átlagnyugdíj nyugdíj nyugdíjemelés

1,211 millió ember 150 ezer forintnál alacsonyabb nyugdíjban részesül, ebből félmillió idősnek 100 ezer forintos sem éri el a nyugdíja – írja az MFOR az Államkincstár adatai alapján.

A portál szerint ez is visszaigazolja, hogy a nyugdíjak mediánja (az az érték, aminél pont annyival kapnak többet, mint amennyien kevesebbet) alatta marad az átlagnyugdíjnak, és valahol 130-135 ezer forint körül lehet jelenleg.

A Magyar Államkincstár felhívta a lap figyelmét arra, hogy a legalacsonyabb nyugdíjak kategóriájába tartozók 66 százaléka külföldről is kap ellátást. A portál ennek alapján számolta ki, hogy összesen 13,3 ezer olyan magyar nyugdíjas van, aki kizárólag itthonról kap ellátást, és havi 50 ezer forintból él meg.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak