Karcagra, az egykori sámándobba viszik a műanyagból készült auschwitzi koncentrációs tábort


Mi lehet ízléstelenebb és gusztustalanabb egy műanyagból készül halálgyárnál? Mi lehet undorítóbb egy holokausztos terepasztalnál? Mi lehet gyomorforgatóbb, mint egy műanyag emberekkel tömött félbevágott marhavagon?

Nem, nem a Saul fia című öncélú operatőri kalandfilmre gondolok, és még csak nem is a Schindler listája című szélesvásznú ocsmányságra. Na, de hagyjuk is a relativizmust, a holokausztot iparággá és nevetségessé tevő idióta önjelölt művészeket.

Olyat gurított az Élet Menete Alapítvány, hogy Kertész Imre hamarosan föltámad és bezúzatja a Sorstalanság összes kiadását.

Csinált a civil szervezet egy terepasztalt, ahol a Z generáció, jelentsen ez bármit, megtekintheti a holokauszt borzalmait. KÉPEK ITT.

Ahogy írják, az alapítvány „legújabb és eddigi legkülönlegesebb” szemléltető oktatási anyaga az Auschwitz-Birkenau koncentrációs táborok óriás makettjeinek segítségével mutatja be a holokausztot és annak

szélesebb kontextusát,

illetve a helyi zsidó közösséghez köthető eseményeket. A projekt elsődleges célja, hogy a Z generáció a túlélők, az áldozatok és az elkövetők történeteinek felidézésével, informális oktatás keretében szerezhessen információkat a vészkorszakról.

Gordon Gábor elmondta, hogy az oktatási anyag elsőként Karcagon lesz látható 2024. szeptember 18-án, majd ezt követően még ebben az évben ellátogatnak Nyíregyházára, Mátészalkára és Kassára is. A kiállítás 2025-ös állomásai: Székesfehérvár, Érsekújvár, Komárom, Szeged, Szolnok, Debrecen, Kolozsvár, Szatmárnémeti, Nagyvárad, Balassagyarmat, Eger és Miskolc lesznek. 2026-ban Szombathelyen, Sopronban, Pécsen és végül Bécsben mutatják be a programot.

KÉP: INDEX

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak