Magyarország kisebbsége választ


A Delphoi Vote Research (DVR) választások előtti közhangulat mérése

A Delphoi Vote Research, Magyarország legpontosabb és leghatékonyabb közvéleménykutató intézete az ISZOMM térítésmentes megbízása alapján a normandiai partraszállás 80. évfordulója alkalmából, 2024. június 6-án felmérést végzett a magyar nép soraiban, feltérképezve a vasárnapi választások végeredményét.

Emlékezetes, hogy a DVR a legutóbbi országgyűlései választások (a medve bőrére jó korán ivó liberális-náci ellenzékre nézvést csúfos) eredményét már 2022 elején előre vetítette, amit akkor a tényleges méréseket soha nem végző, csupán tippelgető üzleti közvéleménykutatók blöffjeire felülő “újságírók” kórusa bullshit-nek minősített.

Tekintettel arra, hogy magyar választói grémium a maga részéről a Facebookon már kiélvezte a választásokat, így a június 9-i, roppant kellemes időben már inkább mással kíván foglakozni, így a szavazóhelyiségekben erős kisebbségi, azaz mélyen 50 százalék alatti részvétel várható.

A csekély részvétel okán azt biztosan nem tudjuk meg, hogy mit kíván a magyar nemzet, azt viszont igen, hogy kik lesznek európai parlamenti, illetve önkormányzati képviselők.

A DVR szimulációi szerint a szavazói kisebbségen belül a Fidesz többséget fog szerezni. Ennek erős előjele, hogy a kormánypártok iránti végtelen bizalom jegyében az ellenzéki pártok feleannyi szavazóbiztost sem delegáltak a szavazatszámláló bizottságokba mint legutóbb, így a Fidesz győzelmének aránya kizárólag a NER vezérkarának önmérsékletén múlik.

A DVR tudományos vizsgálatai szerint a választásokon a leginkább lényegtelen kérdés az, hogy az adott párt mit akar, avagy a hatalmon és a befolyáson túl akar-e egyáltalán valamit, így a valójában nem is létező választási programok vizsgálatát egyszerűen hanyagoltuk, bullshiteket meg a választókhoz hasonlóan mi sem olvasgatunk. Tényszerű, hogy a választási sikereket alapvetően az adott politikai erő pénzügyi képességei határozzák meg, így a pártok rendelkezésére álló források eleve kiadják a várható számok nagyságrendjét. A végső eredmények finomhangolását a temérdek pénz okos, vagy hülye felhasználásán múlik, de leginkább azon, hogy ki és hány szavazóját képes mozgósítani?

Fentiek fényében a korlátlanul lopott közpénzek révén a Fidesz/KDNP szövetség a lehetséges 21 EP-mandátumból változatlanul 14-et fog megszerzi, míg a többiek a maradék egyharmadon, azaz hét helyen osztozkodnak. Az előbbi 14 ugyanannyi, mint amennyi most is van a kormánypártoknak.

Második helyre fut fel a pénzzel ha nem is nem korlátlanul, de irgalmatlanul sokkal megtámasztott és áradó Tisza párt, ami arra elég, hogy mint őrült, ki letépte láncát vágtathassanak a szavazatokért. Ennek megfelelően a (ma még csak félig náci) új nemzeti mozgalom 4 EP-mandátumot kaparint meg. A bukására szinte teljes vagyonát beáldozó DK megfelezi mandátumainak számát, s a bronzérmet jelentő 2 képviselőjével rohamozhat tovább az Európai Egyesült Államok megteremtéséért. A szintén nácikat erősítő Mihazánk 1 mandátummal fog büszkélkedni jövő hétfőtől. Mindenki más megy a levesbe.

A gyakorlatilag nulla hatáskört jelentő főpolgármesteri szépségdíjért versengő négy ápolatlan közül a nő, Szentkirályi Alexandra csak azért nem fog nyerni, mert a Fidesz sem akarja, hiszen elege van a női politikusokból, meg amúgy is kényelmesebb, ha Budapest összeomlásáért Karácsony viszi el a balhét. Vitézy szerepe erősen kérdőjeles, lévén lufiból ugrott bele a csatába, ám esetleges győzelme mégsem kizárt a háttérben meglapuló, hülyéknek járó szerencse folytán.

A fővárosi közgyűlésbe viszont bejut Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom listájáról, illetve ugyancsak önkormányzati testületi tag lesz Üllőn Bíró Zoltán, az ISZOMM alelnöke, illetve Leiter Martin Budafok-Tétényben, ezáltal a baloldali jelöltek 100 százalékos eredményt fognak elérni, mivel ahol csak indulnak, nyernek is.

A DVR mérésének hibahatára nulla, elsősorban azért, mert szimulációt végzett, és senki nem vonhatja kétségbe, hogy hibátlanul azt csinált, amit akart.

Kmf.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak