50 százalékos azonnali béremelést akarnak a felsőoktatási dolgozók, a felelős államtitkár megérti


„Az államtitkár úr legalább már elismeri a követeléseink jogosságát, nem vitatja, hogy probléma van a felsőoktatási dolgozók bérével” – mondta el a Népszavának Halmos Balázs, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) docense miután csütörtökön ismét tárgyalt Hankó Balázs felsőoktatásért felelős államtitkárral.

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete többek között azt követeli, építsék be az alapbérbe azt a 15-15 százalékos munkáltatói döntésen alapuló illetménykiegészítést, amit 2021-ben és 2022-ben kaptak béremelés gyanánt.

Emellett az így létrejövő garantált alapbérek legalább 50 százalékos azonnali emelését akarják elérni, minden munkakörben és beosztásban.

Újabb tárgyalási időpontot most nem tűztek ki, az államtitkár előbb az egyetemek kancellárjaival akar egyeztetni.

„Az alulfinanszírozott rendszerben kellene azon matekozni, hogy honnan hová csoportosítunk át forrásokat, ez nem megoldás” – mondta a szakszervezeti képviselő, aki kiemelte: látszattárgyalásokat nem akarnak folytatni, konkrét javaslatot várnak az államtitkár részről.

Számításaik szerint az általuk követelt 50 százalékos azonnali béremelés összesen 20-25 milliárd forintba kerülne, miközben például a Pázmány Péter Katolikus Egyetemnek 200 milliárdból épül új campusa Józsefvárosban.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak