Kétszáz üzletet nyit egy orosz multi Magyarországon, célközönségük a szegények


A Mere nevű orosz diszkontlánc levélben közölte, hogy hamarosan Magyarországon is megkezdik a működésüket. Három év alatt állítólag 200 üzletet szeretnének megnyitni, és 700 milliós forgalmat akarnak elérni az országban.

A haszon.hu szerint nemrég birtokukba került egy februári keltezésű e-mail, amelyben az áruházlánc képviselői potenciális üzleti partnereiket értesítették, azt is vázolták benne, hogy „az elkövetkező évben” húsz üzletet nyitnak Budapesten és az agglomerációban. A következő három évben pedig összesen 200 üzletet akarnak nyitni az országban, és 700 millió eurós (éves) forgalmat szeretnének elérni.

A Mere a portékáit rendkívül nyomott árakon kínálja vevőinek, az üzleteik „meglehetősen spártai berendezésűek”, mert a termékeiket dobozokból, raklapokból kínálják a vevőknek.

Oroszországon és Fehéroroszországon kívül a Mere Európában Litvániában és Szerbiában van a legerősebben jelen. A balti államban a kiskereskedő jelenleg 26 üzletben várja a vásárlókat (2022: 19), és a mérlegadatok szerint 2022-ben 47 millió eurós nettó bevételt könyvelt el, nettó vesztesége pedig 100 ezer euróra rúgott. Szerbiában jelenleg 20 Mere és 23 Svetofor üzlet működik (2022: 13), melyek együttes nettó bevétele 48 millió euró volt, és a kiskereskedő 360ezer eurónyi nettó veszteséget realizált.

Olyan vevőkre számítanak, akik átlagos és átlag alatti jövedelemmel rendelkező családos emberek, akik megtervezik vásárlásaikat, és heti 1-2 alkalommal keresik fel az üzletet. Az áruházban kapható termékek köre körülbelül 1500 cikkből áll majd: ezek között lesznek élelmiszerek, italok, iparcikkek és háztartási vegyi áruk, beleértve saját márkás termékeket is.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak