A „Helló Pesterzsébetiek” civil egyesület és a Szolidaritás Mozgalom Egyesület közösen indulnak a június 9-i önkormányzati választásokon

Nemes László Pesterzsébet SZOLI24

A „Helló Pesterzsébetiek” civil egyesület és a Szolidaritás Mozgalom Egyesület közösen indulnak a június 9-i önkormányzati választásokon. A két szervezet minden körzetben tervez jelölteket indítani, a polgármesterjelöltjük Nemes László.
A két egyesület célja, hogy Pesterzsébet nyugodt, tiszta, rendezett kerület legyen, amely vonzó célpontot jelent nem csak a gyógyfürdőbe és a pesterzsébeti Duna partra látogatók számára, hanem azoknak is, akik nem a belvárosban szeretnének élni.

Céljaik között szerepel a kátyús, rossz állapotú, rozoga utak és az elhanyagolt, bukdácsolós járdák rendbetétele, hogy az autósok és gyalogosok is kényelmesen közlekedhessenek kerületszerte.

Korrigálni kell a VEKOP pályázat során megvalósított értelmetlen, zavaró közlekedési változásokat, melyek a bicikliutak elhibázott, erőszakos elterjesztését célozták.

A közbiztonság számukra azt jelenti, hogy az emberek és a gyerekek
biztonságosan tudnak közlekedni és hazajutni. Ennek érdekében nagyon fontos, hogy több rendőr legyen kerületünkben és a BKK járműveit, valamint az utcákat rendszeresen ellenőrizzék. Ezt több XX. kerületi közterület-felügyelő járőröztetésével és térfigyelő kamerákkal akarják megoldani.

A városközpont egyik nagy problémája a parkolás, illetve annak lehetetlensége most már a napközbeni órákban is. Ezt egy komplex forgalomcsillapítási és forgalomtechnikai szabályozási terv elkészíttetésével, lakossági véleményezéssel, majd megvalósításával kívánják kezelni. Ennek része lehet a központ egyes részein – az itt lakók ingyenes parkolása mellett – az idelátogatók parkolásának fizetőssé tétele.

Fel fogják számolni a Szent Erzsébet téren és környékén uralkodó áldatlan
állapotokat, megtisztítják a területet az ott randalírozó, rendszeresen koszoló és ürítő bandától.

A kerület egyik nagy gondja a szemét. A központi részeken a szemetelés, a
mellékutcákban a ledobott szemeteszsákok, a külső területeken, mint például a Délpesti Kórház, a Köves út és a Kiserdő a sitt lerakás bosszantják a pesterzsébetieket. Ezeket újabb kamerák telepítésével és szigorúbb felügyelettel szeretnék orvosolni.

A Tátra téri Piac kapcsán egyre több a panasz, hogy kevés az árus, a szolgáltatás színvonala alacsony, a nyitvatartási idő nem alkalmazkodik a mai életritmushoz. Ennek érdekében átütemezik a nyitvatartást, hogy tovább legyenek nyitva a kereskedők. A piaccal szembeni kisposta bezárása rosszul érintette a helyi lakosságot, ennek eredményeként a már amúgy is túlterhelt Zilah utcai postahivatal még több embert kénytelen kiszolgálni, napi szintűek a hering jelenségek. Meg fogják találni azokat a boltokat, ahol a régi kisposta környékén postai szolgáltatást lehet majd igénybe venni, akár az önkormányzatunk költsége árán is.

A kertvárosi területek parkjait és játszótér is fejleszteni akarják, hogy ne csak a központban legyen fejlődés, hiszen nem csak a központban élők érdemlik meg a szép, igényesen kialakított és karbantartott közösségi tereket. A Vörösmarty téri kispiacot sem lehet pénzráfordítás nélkül modernebb, vonzóbb, több szolgáltatást nyújtó piaccá tenni.

A Magyarok Nagyasszonya templom tornyának félbemaradt építkezését szeretnék felgyorsítani, ezért tárgyalásokat kezdeményeznek a Katolikus Egyházzal, hogyan lehetséges a templomrestaurálás mielőbbi befejezése. Mindezek mellett elkötelezettek a kerület kulturális és sport életének fejlesztésében, népszerűsítésében.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak