Pokorni Zoltánnak is elege lett a köztársasági elnök botrány után

Pokorni

A 24.hu kedden lehozta, hogy „a júniusi önkormányzati választáson nem indul újra a XII. kerületi polgármesteri címért Pokorni Zoltán, aki 2006 óta vezeti az önkormányzatot. A Fidesz jelöltje a jelenlegi helyettese, Fonti Krisztina lehet.”

Igaz, Pokorni ezt nem jelentette ki, csak azt, hogy az indulásáról, vagy nem indulásáról a főpolgármester jelölt állítást követően nyilatkozik. Ez azért is különösen érdekes hír, mivel Pokorni az elmúlt évtizedben sikeresen vezette a Hegyvidéki Önkormányzatot, minden esélye megvan a kutatások szerint, hogy megnyerje ezt a választást is, olyannyira, hogy pár hónappal ezelőtt a neve még főpolgármester jelöltként is felmerült állítólag.

A kérdés, mi állhat ennek a hirtelen visszavonulásnak a hátterében, hiszen, ha Pokorni nem indul és helyette a jelenlegi alpolgármester asszony indulna, mint ahogy a 24.hu írta, az felveti a kérdést, miért nem építette fel utódát Pokorni, hiszen politikai szempontból az ő elemi érdeke, hogy a Fidesz nyerje meg a Hegyvidéket.

Ehhez képest Fonti Krisztina személyében semmilyen módon nem történt meg a jelölt „építése”, a közvélemény felkészítése, márpedig ez Pokorni feladata lett volna. Önkormányzati források szerint az egész ügy hátterében a köztársasági elnök botrány áll. Pokorninak meg kellett szenvednie már édesapja múltjával is és ő mindig a tisztességes politikus képét szerette mutatni magáról.

Őt a Fideszen belül a liberálisan gondolkodók közé sorolják és nem egyszer történt meg, hogy Pokorni kibeszélt a csapatból, saját véleménye volt a hivatalos pártvéleménnyel szemben, de értékes politikus lévén, nem bántották, mivel nem lépte át az „ingerküszöböt”. Most viszont úgy tűnik, nem kívánja vállalni a közösséget a köztársasági elnök botránnyal és egy remek alkalom neki, hogy protest szellemiségétnek érvényt szerezzen.

Ez nyilván új helyzetet jelent a polgármesteri székért való küzdelemben, mert mindenki azt érezheti, hogy van nyerési esélye.

Kihívó van bőven.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) újra Kovács Gergely társelnököt jelöli polgármesternek, aki egyébként 2019 óta önkormányzati képviselő is. A Momentum Farkas Csabát, a Hegyvidék korábbi rendőrkapitányát, az LMP Kendernay Jánost, a párt volt társelnökét indítja. A Mi Hazánk jelöltje a XII. kerületben Binder Csaba lesz, aki a Mi Hazánk Ifjai nevű ifjúsági szervezetük elnöke. Az MSZP és a DK még nem nyilatkozott, de a DK-s Élő Norbert, Pokorni visszavonulása esetén úgy érezheti, hogy hosszú idő után végre eljött az ő ideje. És akkor még ott vannak az önjelöltek, mint Visy Piroska, aki két éve még Pálinkás József rövid életű pártjának, az Új Világ Néppártjának volt a képviselő jelöltje, kevés sikerrel. A hatgyerekes anyukának, aki az utóbbi években csapódott a baloldalhoz, látszik, hogy komoly politikai ambíciói vannak, annak ellenére, hogy két éve nagyon leszerepelt az előválasztásokon. Kérdés, hogy indulása estén, ha megkaparják férje, Tóth Balázs üzleti ügyeit, mi hullik ki a szekrényből.

Az tény, amennyiben Pokorni nem indul és az ellenzék összeáll, jó eséllyel nyártól a jelenlegi ellenzéknek lesz polgármestere. Szóval forró hetekre, hónapokra lehet számítani mostanság a Hegyvidéken.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak