Meghalt egy rendőr, többen megsérültek szolgálatteljesítés közben Esztergomban


Egy zavart elméjű férfi Esztergom kertvárosában rendőri intézkedés közben felrobbantott vélhetően egy gázpalackot, a robbanás következtében egy rendőr az életét vesztette, hat további sérültről tud a Magyar Nemzet. 

A fenyegetőző férfi, mielőtt felrobbantotta a gázpalackot, felöntötte a szobát benzinnel, utána történt a tragédia és halt meg egy TEK-es rendőr. Információink szerint a hat-hét sérült rendőr közül három állapota súlyos.

A nyomozó ügyészség vizsgálatot indított hivatalos személy elleni minősített erőszak miatt. A rendőri és ügyészségi intézkedés késő éjszakáig tartott.

Robbantási szakértők a helyszíni fotók alapján valószínűsítik, hogy gázpalack robbant és nem robbanóanyag. A ház gyakorlatilag megsemmisült, a zavart elméjű robbantó túlélési esélyei is csekélyek lehetnek.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) felszámoló egységei teljes egészében lezárták a robbantás helyszínéhez vezető utakat. Oda csak a mentőegységek és a rendőrök mehetnek be.

A sérültek száma egyelőre ismeretlen, egyes hírek szerint a tatabányai megyei kórházba, ahol egy teljes osztályt kiürítettek a sérültek fogadásához.

Nem hivatalos információ szerint a zavart elméjű férfi a délelőtti órákban kezdett robbantással fenyegetőzni, és egész nap folytatta azt. A hivatalos protokoll szerint a Terrorelhárítási Központot kell riasztani ilyen esetekben. Ez történt ezúttal is.

A TEK felszámoló egységével érkező túsztárgyaló próbálta meggyőzni az egyre agresszívabb férfit, hogy hagyjon fel a szándékával, ám nem járt sikerrel.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak