Bíróság: Szabadon repülhet magánprogramokra Orbán a honvédség gépével


A Budai Központi Kerületi Bíróság megállapította, hogy nem történt bűncselekmény, amikor Orbán Viktor miniszterelnök honvédségi repülőgéppel utazott Pisába, magánprogramra – ezt közölte szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor február végén tárgyalt Egyiptomban, innen azonban nem Budapestre tért vissza a honvédségi Airbus A319-es csapatszállítóval, hanem Olaszország felé vette az irányt, nem miniszterelnöki szerepkörében. A kitérő 3-3,5 millió forint pluszköltséget jelentett az adófizetőknek.

Bár a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint ez csupán egy technikai landolás volt, a megkérdezett légi közlekedési szakértő szerint a technikai landolás követelményeinek egyáltalán nem felelt meg a honvédségi gép pisai leszállása.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

586 milliárddal nőtt egy hónap alatt a hiány

November végéig az államháztartás központi alrendszere 4074,3 milliárd forintos hiánnyal zárt – közölte a Pénzügyminisztérium pénteken.
Ezzel megközelítette a kormány az október elején megemelt éves hiánytervet