Egyedül vagyunk, Ferenc!


Sokak meglepetésére Ferenc pápa egy kissé az igényeire szabott, ám valójában teljesen köznapi autóval rója Budapest útjait. Egy sportos Fiat 500-assal.

Ferenc nem először használ kisautót, sőt életének nagyobbik hányadában főleg metróval közlekedett. Szerény az étkezése, amit egyébként apácák készítenek neki, a szállása pedig a Vatikán budapesti nagykövetségén van. Szóval semmi látható luxus.

Akiket meg szokott látogatni, azok persze piszok nagy luxus limuzinokkal járkálnak, pazar éttermekbe járnak, s akár milliókat fizetnek ki egy-egy nevesebb szállodában eltöltött éjszakájuk után. Nyilván közpénzből.

Ferenc, úgyis mint assisi névadója az életet és a szerénységet kedveli. Egy nagyon új világlátást vitt a katolikus egyházba, amelynek bigottságához képest egészen forradalmi újításokat is bevezetett, társadalmi nézetei pedig a marxizmushoz állnak a legközelebb.

Persze ilyenkor sokan a pápai sablonszövegekből igyekeznek kihámozni bonyolult üzeneteket, például hogy fontos a hit (na, ugye!) és hasonlókat. Pedig ha ezeknek a pszeudo-kremlinológusoknak csak egy picivel több eszük lenne, akkor leginkább Ferenc pápa eddigi legjelentősebb művét, a Laudato si’ (Áldott légy) című enciklikáját (köriratát) elemezgetnék, amit akár a balos zöldmozgalmak egyik bibliájának is tekinthetünk.

Ilyesmikről persze nincs szó eme látogatáson, hanem leginkább a NER lovagjai fürdőznek a pápa közelségében, sőt, még a legmocskosabb szájú NER-blogger is visszavonta gyalázkodó szavait, amit még reformátusként öntött a katolikus egyházfőre. Az indoklás, hogy tehát azóta áttért a katolikus hitre, világosan jelzi a NER lényegét, azaz bármilyen elvek tengerén hajlandók szörfözni, ha abból hasznuk származik.

A NER-nek persze része a magyar katolikus egyház is, amely viszont messze nem igazodik Ferenc pápa elvárásaihoz. Nyakra főre nyúlják le a közvagyont, harácsolják a bevételek, és kisgömböc módjára bármit bekapnak, illetve hát ennek az előbbi igének a szélesebb szövegkörnyezete ugyancsak illik rájuk.

Nem gondolom azonban, hogy a pápa a magyar katolikusok ingatlanüzéri tevékenységét akár csak érintőlegesen is szóvá tenné, azt viszont egyenesen tudjuk, hogy ahova visszatér, azaz Vatikán Város az emberiség mozgatható kulturkincsének legalább a felét őrzi, amelyet a hit nevében a világ valamennyi szegletéből lopkodtak össze, jóllehet a mozdíthatatlanok terén is egészen egyedülállóak.

Ferenc pápa nyilván nem tehet arról, hogy a helyenként teljesen eszement és egyben eretnek elődei mi mindent habzsidőzsiztek a parányi szent város falai közé, arról viszont igen, hogy a magyar papok vagyona duplájára, vagy többszörösére nőtt, miközben a hívek száma drámaian csökken.

A pápai látogatás elsősorban a NER-es mellveregetéseket szolgálja, mert nincs jele annak, hogy a papok kevésbé lennének mohók, vagy fel akarnának hagyni a gyerekek abuzálásával. A pápai kisautó üzenete sajnos falra hányt borsó.

bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény

A lopott kincs visszajár

Számtalan értékes műkincs lakozik meglehetősen illetéktelen helyeken. A legnagyobb “összehordott” gyűjtemény minden bizonnyal Rómában, pontosabban a Vatikánban van, ahol évezredekre visszamenőleg találunk különböző remekműveket, úgymint

Hazai Vélemény

A franciák csak félig viccelnek

Immáron sokadjára történt Franciaországban, hogy a szavazópolgárok játszásiból megtolják a szélsőjobbot, majd a mindent eldöntő második fordulóban helyre is teszik. Budapestről nézve ez elég bizarr