Hónapok óta alig kapnak fizetést a Honvédkórház dolgozói

Honvédkórház kórház orvos

Sok orvos és ápoló pedig csak a bérének egy részét kapta meg. Az ATV Híradója most úgy értesült, hogy a helyzet azóta sem oldódott meg, sok orvos és szakdolgozó még mindig kevesebb bért kap, mint amennyi szerintük a havi fizetésük lenne.

„Én például kirívóan magas, több mint 100 bérszámfejtési papírt kaptam erről a három hónapról, amit eddig kifizettek” – mondta Elek Norbert, amivel gyakorlatilag követhetetlenné vált a bérszámfejtés. A Magyar Orvosok Szakszervezetének helyi csoportvezetője úgy fogalmazott, hogy az intézményben háromezren dolgoznak és csaknem mindenki érintett. Hozzátette, a januári átszervezés nagyjából 40 ezer forintot vett ki a dolgozók zsebéből, most viszont egyéb juttatások késnek.

„A műszakpótlékok, ügyeleti díjaknak a kifizetése sem történik még meg rendesen, tehát ez nem azt jelenti, hogy nem kapjuk a pénzeket, hanem azt, hogy nem tudjuk leellenőrizni pontosan, jól kaptuk-e” – nyilatkozta az ATV Híradójának Elek.

A Független Egészségügyi Szakszervezet úgy véli, hogy az egyes illetmények szerepe is rendkívül fontos, de ezekkel szemben az alapbér-emelés lenne a legjobb megoldás. Ezzel kapcsolatban Soós Adrianna kiemelte, az alapbért kellene rendesen kifizetni, ráadásul arra kötelező szabályok is vannak. Sőt, mivel az alapbérre járó pótlékok százalékosan vannak megállapítva, így azok ugyanúgy nőnek, mint ahogy az alapbér nő.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak