Pártpolitika helyett, P+R parkolók kellenek, avagy nem az Orbán–Gyurcsány meccsbe kell beleállni, hanem Budapest problémáit kell megoldani

Budapest Magyar Szolidaritás Mozgalom Székely Sándor
Székely Sándor

Magyarország harminckét éve rendszert váltott. A közösségi eszmén alapuló mezőgazdaságot, a nehéz- és könnyűipart leépítettük, és egypárti diktatúrából átváltottunk demokráciára.

Könyvek százait fogják írni az elmúlt bő három évtizedről, és a könyvek jelentős része azzal fog foglalkozni, hogyan tudta az országot hatalmában tartani két politikus.

Igen. Róluk beszélek. A két ősellenségről. A két meg nem alkuvóról. Arról a két emberről, akik immár három évtizede harcolnak egymás ellen. Minden eszközzel.

Közben dúsgazdagok lettek, felváltva vezették az országot, voltak bukásaik és nagy visszatéréseik. Egy dolog nem változott: mindig egymás ellen harcoltak.

  • De tényleg harcolnak ezek a politikusok egymás ellen?
  • Biztos, hogy le akarják győzni egymást?
  • El tudja valaki képzelni Orbánt Gyurcsány nélkül?
  • Vagy Gyurcsányt Orbán nélkül? Nem.
  • Hozott bármelyik választói csoportnak jót, hogy ez a két amúgy igen tehetséges ember
  • egymással küzd? Nem.
  • Van-e normális kiegyensúlyozott életünk, az új rendszerben, ahol 2002 óta (több mint 20 év!), ez a két ember kormányozza az országunkat? Nem.
  • Lehet normálisan beszélni az országban lakó emberek gondjairól, politikamentesen, tényszerűen, a józan megoldásra és a jó kompromisszumokra törekedve? Nem.

A sor hosszasan sorolható sajnos.

Mi köze ennek Karcsony Gergelyhez Budapest főpolgármesteréhez?
Sajnos sok. Az elmúlt hetekben Gyurcsány kijelentette, hogy Budapest főpolgármesterének nem az a dolga, hogy vezesse, fejlessze a várost, hanem az, hogy harcoljon Orbán ellen.
Tehát nem elég az állandó cicaharc a parlamentben, a közéletben, a médiában, a munkahelyeken és a családokban, a DK azt szeretné, hogy az amúgy valóban nem kormánypárti Budapest főpolgármestere legyen úgymond „tökös csávó” és álljon bele a kormány elleni politikai harcba.

Karácsony Gergely az elmúlt napokban úgy tűnik bele is áll ebbe a szerepbe, hogy a legnagyobb őt támogató ellenzéki pártnak eszébe se jusson saját főpolgármester-jelöltet állítani. Tehát Karácsony belevinné Budapestet, a budapesti polgárokat az országunkat tönkre tevő Orbán-Gyurcsány harc kellős közepébe.

Ez nem hiba. Ez bűn.

Budapest főpolgármestere az egyetlen az országban, akire közvetlenül és sokan szavaznak, tehát nagy politikai támogatottsága van. Ez nyilván nagy felelőséggel jár, természetesen a főváros polgármesterének szava kell, hogy legyen az ország sorsának az alakulásában.

De jelen helyzetben az ország egyetlen településének se, a fővárosunknak meg pláne nem érdeke belekeveredni a mindent tönkretevő pártpolitikai csatározások mocsarába.

Budapestnek egy politikai pártoktól független, a következő harminc év fejlesztéseiről komoly koncepcióval rendelkező főpolgármesterre van szüksége, aki az aktuális kormány színétől és összetételétől függetlenül tudja fejleszteni Budapestet.

Székely Sándor, a Szolidaritás Mozgalom elnöke

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény

Fizetett forradalmak

A történelemkönyvek általában gazdagon leírják, hogy a különböző forradalmi helyzetekben ki kit ölt meg, üldözött el, börtönzött be, váltott le stb, milyen döntések születtek, melyek