Segíteni Akarok – Interjú Kartnik Krisztinával

Kartnik Krisztina Pesterzsébet zebraminimum

Időközi önkormányzati választás lesz Pesterzsébeten a 10. körzetben. Kartnik Krisztina független jelöltként, a Magyar Szolidaritás Mozgalom támogatásával indul a választáson.

Krisztina diplomás ápolónő, aki hosszú évtizedeket töltött el a magyar egészségügyben. Egy súlyos betegség következtében jelenleg kerekesszékkel közlekedik. Eszes Péter kollégánk interjúját olvashatják.

Eszes Péter: Krisztina, hogyan keveredik egy ápolónő a politikába?
Kartnik Krisztina: Mindig is közéletet éltem. Szerintem fontos, hogy kiálljunk magunkért, a családunkért, a közösségeinkért. Szolidaritást vállaljunk embertársainkkal. Ezért csatlakoztam a helyi Szolidaritás Mozgalomhoz.

Amikor Erzsébetre költöztem, rögtön ki is harcoltam, hogy az utcánkat aszfaltozzák újra,
hiszen sem az idősek, vagy a kisgyerekesek, sem pedig a hozzám hasonlóan fogyatékkal élők nem vagy nehezen tudták használni a balesetveszélyessé vált járdát.

E.P.: Akkor maga ilyen kijáró, szervező típus?
K.K.: Igen. Ápolónőként megtanultam, a pontos, precíz, kitartó munkát. Tudom, hogy a kis dolgok is milyen fontosak és hogy az embereket támogatni, segíteni kell, szervezni kell. Ezt a mentalitást szeretném a pesterzsébeti közgyűlésben is meghonosítani.

E.P.: Mire gondol pontosan?
K.K.:  A Szolidaritás Mozgalom XX. kerületi szervezete bízik a szakértelmemben és ezért támogatja a törekvéseimet. Egészségügyi és rekreációs ügyekben szakértőként tevékenykedem a mozgalomban. Az alapellátás fejlesztésével, az otthonápolás újjászervezésével segíteném a beteg, idős, fogyatékkal élő lakosokat.

A prevenció fontosságát hangsúlyozva felvilágosító, életmód segítő, egészségmegőrző programokat szerveznék, folyamatos szűréseket támogatnék, az óvodás kortól a nyugdíjasokig minden korosztály számára.

Erre nagy szükség van nem csak a körzetben, de egész Pesterzsébeten is, hiszen terveim szerint kedvezményes belépőjegyeket biztositanék lakcímkártya felmutatásával a pesterzsébeti kulturális
eseményekre, tornatermekbe, a gyógyfürdőbe, ezzel segítve az itt élők pihenését, feltöltődését, gyógyulását, rekreációját.

E. P.: Az egészségügy rendbehozatalán kívűl van még más, amit rendbe kéne tenni, a 10-es körzetben?
K.K.: Igen! Pesterzsébet egy nagy kerület. A kerület központi és a dunaparti részei, nagyon szépen fejlődtek az elmúlt időszakban és ez nagyon jó! Csakhogy a kertvárosi vagy nem központi lakótelepek, mint amilyen a Bólyai vagy a Vécsey lakótelep, az elmúlt időszakban alig fejlődtek. Az utak, járdák rossz állapotban vannak, a tömegközlekedés sajnos nem kielégítő és az itt közlekedő buszok, villamosok
korszerűtlenek.

Az idősek, a kisgyerekesek, vagy a fogyatékkal élőknek, komoly problémát jelentenek a rossz járdák, a ritkán járó környezetszennyező buszok, a régi, magas lépcsőkkel rendelkező villamosok.

Ezeket kezelni kell. Az úttestek is botrányos állapotban vannak néhol, Kátyúk, repedések nehezítik a közlekedést, balesetveszélyesek.  Ide már nem elég a toldozás – foldozás! Új burkolat kell jónéhány
utcára a körzetben!

E.P.: És a gyalogos átkelőhelyek? A Szolidaritásnak mintha lenne egy ez irányú kezdeményezése.
K.K.: Igen, a „Zebraminimum”! Az egyik legfontosabb, hogy a körzetemben és egész Pesterzsébeten rendbe tegyük és korszerűsítsük a zebrákat. Valamint tegyünk arról, hogy újakat létesítsünk. Ez a körzetemben, de egész Erzsébeten kiemelt probléma és nekem kész programom van, a megoldására!

E.P.: Úgy tűnik, hogy több évre való programja van!
K.K.: Igen! Van mit helyrehozni, javítani, újra szervezni. Az a célom, hogy a Szolidaritás Mozgalom tagjaival közösen jobbá tegyem a körzetem és az egész kerület életét.

Ezért kérem, hogy szavazzanak rám december 18-án!

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak