Or-Ban fáraó budapesti piramisa

egészségügy Hernádi Orbán Viktor

Régóta kínoz a kérdés, vajon a magyar uralkodó, Or-Ban, fáraókhoz méltó módon vajon még életében kijelöli-e (politikai) temetkezési helyét?

Eleinte gyanús helyszínnek tűnt Felcsút, ahol nyakra-főre épült a fáraónk túlvilági létéhez tartozó stadion, kisvasút, sőt, immár “felnőtt-szálló” is, de a hatalmas lapályon elterülő szülői majorság ugyancsak versenyben volt. A Karmeliták kolostora szintúgy alkalmas síremlék lehetne, de egyszer csak fény tört a gondolkodásom homályába, hiszen mi más lehetne a kijelölt temetkezési épület, mint Her-Ná-Di építőmester szervilis alkotása, a MOL-székház?

A bizonyosságot az MOL-torony méretei adják. 143 méterével kicsit magasabb, mint a legnagyobb gízai piramis jelenlegi 136 méteres szintje, ám csak kevesebbel alacsonyabb, mint a nagy kőhalom valaha volt 147 métere (a különbséget a piramis csúcsának, illetve burkolatának időközben bekövetkezett eltűnése adja).

Az ókori Egyiptom lakói alighanem a fáraók iránti vallásos szeretetük okán viselték el, hogy a mai Kairó akkori épületei eltörpültek a megépült kolosszus mellett, így hát nem is morgolódtak a városképük elcsúfításán. Ugyanez történik a mai Budapesten, amelynek látképét immár nem a királyi vár, nem is a néphatalom háza, az Országház, hanem a modern magyar állammonopolkapitalizmus üveg-beton jelképe határozza meg, minden különösebb köznépi zokszó nélkül.

Ahogy az az egyiptomi piramisoknál is a mai napig homályos kérdés, úgy a MOL-torony esetében sem tudjuk pontosan, vajon miért épült?

A piramisok esetében az a tudományos konszenzus, hogy azok a fáraók temetkezési helyeiként jöttek létre. Ennek valamelyest ellentmond, hogy soha senkit nem temettek beléjük, lévén a híres múmiákat (továbbá nyomukat) vagy sehol nem találják, amiket meg igen, azok nem a piramisokban, hanem a föld alatt rejtőztek.

A MOL esetében pedig azt vélelmezhetjük, hogy titokzatos könyvelési manővereket akarnak benne elvégezni, de ennek meg az mond ellent, hogy a cég állítólag olyan patyolat tiszta, hogy az építtetőt csak valami gonosz külső összeesküvés folytán akarják börtönbe csukni.

A piramisokról azonban azt is mondják, hogy ezek valójában gigantikus energia-előállítók/továbbítók voltak, s ezt nem csupán minden idők legnagyobb feltalálója, Nikola Tesla állította, hanem valóban alkalmasak elektromágneses műveletekre. A gyakorlat próbáján azonban ez a teória is jelenleg bukásra áll, ugyanis senkinek nincs konkrét ötlete, hogy a piramisok által generált és továbbított hatalmas mennyiségű energiával ki és mit csinált (volna)?

Hasonlóképpen, a MOL-székházat is tekinthetjük egy gigantikus pénzszivattyúnak, ám ahogy az ókori egyiptomiak sem láttak a piramisokból egy fikarcnyi áramot, úgy a mai magyar nép se lát egy fillért se a MOL pénzeiből.

Csak a kőgúla és a betontorony áll. Minden más bizonyíthatatlan jelenség.

– bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Parlament a szarban

Számtalan politikai elemző gyakorta szórakoztatja olvasóit, hallgatóit, nézőit, miszerint az Európai Parlament egy magas habzású, de gyenge hatékonyságú intézmény, s gyakorlatilag semekkora befolyással nem rendelkezik