Bezárnak egy stadiont, mert drága fenntartani

foci
Stadion MTI

Költségcsökkentési célból bezárja a Honvéd Football Club bezárja a Bozsik Arénát. A futballklub már októbertől is komoly takarékossági intézkedéseket hozott, azonban a legdrasztikusabb lépés, a bezárás csak a november 13-ai, Ferencvárossal való mérkőzés után lép életbe.

A Honvéd FC közleménye a szokásos bullshiten kívül világosan fogalmaz.

“Az energiaválság, a drasztikusan növekvő rezsiköltségek és az ennek következtében kialakuló negatív gazdasági folyamatok minden felelősen gazdálkodó intézményt költségcsökkentésre és racionalizálásra kényszerítenek.

A Budapest Honvéd FC működésének és munkavállalóinak biztonsága, valamint a munkahelyek megvédése érdekében az alábbi intézkedéseket vezette be 2022 október 1-től:

  • az energiatakarékosság jegyében a klub intézményeiben szabályozta a központi hőmérsékletet valamint az energiafelhasználást.
  •  home office-munkarendet vezetett be azokon az osztályokon, ahol a távmunka megvalósítható.
  •  átszervezte Magyar Futball Akadémia és az első csapat edzéseit az edzőpályáinak világításának csökkentése érdekében valamint a pályakarbantartási munkák idejét és mennyiségét.
  • a pályafűtést az idei évben nem használja a klub.
  • bezárta a Bozsik Aréna meccsnapon kívül is nyitva tartó irodáit és egyéb kiszolgáló helyiségeit illetve korlátozta a Honvéd Shop nyitvatartását.

A november 13-i, Ferencváros elleni mérkőzés után a klub bezárja a Bozsik Arénát, melynek újranyitásáról január végén dönt majd, mérlegelve a hazai mérkőzések más helyszínen történő lebonyolítását is.”

A borítókép Felcsúton készült, Orbán stadionját egyelőre nem fenyegeti a bezárás.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak