20 százalékkal nőtt a zálogházak forgalma


Megugrott a zálogházak forgalma, írja a Blikk. A lap szerint családok ezrei kényszerülnek gyors pénz reményében zálogba tenni ékszereiket. A lap egy Marika nevű nyugdíjassal beszélt, aki már tart a téltől, és volt, hogy egyenesen a boltba ment a zálogházból, hogy be tudjon vásárolni.

„Havi 93 ezer forint, ennyi a nyugdíjam. Ön szerint mire elég? Kénytelen voltam beadni két fülbevalómat, mert a nyugdíjat csak 11-én utalják, az még két hét! Hát hol van az még? Kaptam értük 18 ezer forintot. Jön a hosszú hétvége, a mindenszentek, valamit enni kell” – mondta a lapnak.

„Úgyhogy innen egyenest megyek a boltba, el is költöm” – mutatott a zálogházzal szemben lévő szupermarketre a lap szerint, és tovább is állt.

„Szeptemberben a normál bázisévhez képest már emelkedés figyelhető meg, körülbelül 20 százalékkal ugrott meg zálogfiókjaink forgalma” – osztotta meg Dandé Imre, a BÁV Zálog igazgatója a Pénzcentrummal.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak