Mesterházy Attila lehet az új főmeteorológus

időjárás
Eső MTI/Ujvári Sándor

Ellenzéki kezekbe kívánja tenni a kormány a meteorológiai előrejelzéseket – tudta meg a Szócikk illetékes helyekről, köztük a Facebookból.

A lépéssel a kormány és az ellenzék viszonyában intézményessé tennék a bűnbak szerepét, amely mindkét félnek előnyöket ígér. A kormány egyszer, s mindenkorra megszabadulhatna a ballépéseinek megmagyarázási kényszerétől, az ellenzék pedig végre fel tudna mutatni valami tevékenységet a kapott állami pénzei igazolásaként.

A meteorológia előrejelzéseknek azonban szinte minden esetben tévesnek kell lenniük, amit az garantál, hogy az pesőt 10 méteres pontossággal kötelesek eltalálni, tehát ha egy tűzijáték idején a budai oldalon ömlik a víz, akkor a pesti oldalon sütnie kell a napnak, egyúttal a szivárványokat a Duna közepére kényszerítve.

A meteorológiai szolgálat élére az ellenzéki pártok előválasztással kívánják kijelölni a vezetőket. Úgy tudjuk, mások mellett ringbe száll Karácsony Gergely, de azzal a kikötéssel, hogy menetközben visszalép, ezúttal Dobrev Klára javára. Forrásaink szerint Jakab Péter távol marad a versengéstől, minthogy ő épp a minap kötelezte el magát a nép iránt, Márki-Zay Péter pedig az amerikai finanszírozása körüli kérdőjelek okán hárította el a felkéréseket. Indulni kíván még Mesterházy Attila is, bár az ő esélyeit jelentősen rontja viszonylagos épelméjűsége. Forrásunk szerint ez nem lehet komoly akadály, minthogy az előválasztás eredményétől függetlenül a kormány dönti el a személyzeti kérdéseket.

n.a. –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak