A babaváró hitelkamatokat felvitte a gólya

babaváró emelés gyermekvállalás hitel kamat

 

Ha a hitelfelvevő családban nem születik meg az „ígért” gyermek, a kamattámogatást elvesztő igénylőkre akár 3.800.000 forintnál is nagyobb büntetés várhat – írja a blikk.hu.

A babaváró hitel a referenciakamat emelkedése miatt a kamattámogatás elvesztése esetén az első igénylőkhöz képest közel 2.000.000 forinttal többet kellene visszafizetni azoknak, akik most adják be az igénylést.

A kamattámogatás időszakában az ügyleti kamat 7.8%-ról 8.6%-ra nőt. Ha valaki nem teljesíti a futamidő első 5 évében a gyermekvállalásra vonatkozó feltételt és vissza kell fizetni az ebben az időszakban kapott kamattámogatást. Emiatt az egy összegben visszafizetendő kamattámogatás összege is emelkedik, ha az első 5 évben nem teljesül a gyermekvállalás.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

A Kossuth tér magánya

Lássuk be, egyes ún. ellenzéki pártok teljesen beleszoktak, hogy érdemben már senki nem kíváncsi rájuk. Azt régebb óta megszokhatták, hogy a Kossuth téri bazi nagy