Ünnepelnek már a pártok, 2 ezer a sajtos lángos

árak Balaton drágulás

 

Rohamosan nőnek az alapanyagok árai, közben nyitásra készülnek a balatoni büfések, elkezdték a karbantartásokat – írja az atv.hu.

Már húsvétkor fogadja a vendégeket a legtöbb üzlet a Balatonon, de sajnos már nem a tavalyi árak fognak szembe jönni az odalátogatókkal.

A fővárosban 40%-os drágulás tapasztalható, a balatoni éttermekben 30%-os emelkedésre kell számítani, az 1500 forintos napi menüt el kell felejteni mondta el a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetsége fonyódi térségének elnöke.

Az elnök kiemelte, ha nem marad az árstop, akkor az étolaj ára legalább a kétszeresére fog emelkedni, ezt pedig a vendéglátásban is be kell építeni az árakba, például a lángoséba. Ezen kívül az üdítők és az alkoholos italok ára is emelkedett, ahogyan a közüzemi díjaké is, valamint a szakmunkás minimálbér emelése és a munkaerőhiány sem kedvez a balatoni vendéglátásnak.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak