A brit nyugdíjasok sincsenek könnyű helyzetben


 

Nagyon sok nyugdíjas korú munkavállaló tervez azzal, hogy a mindennapos költségek felszökésével és a kevés nyugdíjmegtakarítással a nyugdíjba vonulás után is dolgozni fog – írja a Portfolio.hu.

2022-ben nyugdíjba vonulást tervezők körében végeztek el felmérést, és a válaszadók 66%-a tervezi, hogy a nyugdíjba vonulás után is folytatja valamilyen formában a munkaviszonyát. Tavaly hasonló tanulmányban szereplő alig több mint 50%-kal, és a 2020-as felmérésben szereplő mindössze 34%-kal. 2 év alatt majdnem duplázódott a nyugdíj után is dolgozni tervezők aránya.

Nyugdíj utáni munkavégzés mozgatórugójaként elsősorban azt jelölték meg, hogy nem lesz elég pénzük a megélhetésre. Ezt bizonyítja, hogy a válaszadók csupán negyede érzi úgy, hogy elég pénzt tudott félretenni nyugdíjas éveire. Tovább tetézi a problémákat és drágítja a megélhetést az infláció, az energia- és élelmiszerárak növekedése.

Fotó: Getty Images

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak