Másfél milliós négyzetméterárakra számíthatnak az új lakást vásárlók Budapesten

emelkedés fejlesztők kivitelezés lakásárak

 

Nem mernek piacra tenni új lakásokat a fejlesztők, mert a házak árait ellehetetleníti a háború miatt berobbant energia- és építőanyagár növekedés – írja a vg.hu.

Egyetlen egy hónap alatt 20%-kal ugrott meg a projektek kivitelezési költsége, és nem tudni, hol a vége. A lakásépítés hosszú folyamat, a beruházók rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a kiszámíthatatlanná vált költségtényezők, a háború hatására elszabadult energia- és az építőanyagárak miatt.

A tervezhetetlenné vált költségvetés, illetve a fogyasztóiár-kalkuláció miatt az elmúlt egy hónapban, a háború kitörése óta befékezett az új projektek piaci bevezetése.

A budapesti új építésű lakások kínálata nemrég lépte át az 1.200.000 forintos átlagos négyzetméterárat, ahonnan hirtelen már a 1.500.000 közelébe röppent a középáras projekteknél jellemző aktuális piaci ár.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

Putyin Hágába utazik

A hírcsárdásnak tűnő cím egyáltalán nem valószínűtlen, ugyanis Vlagyimir Putyin simán kaphatna EU-vízumot, hiszen nincs vele szemben semmilyen személyes korlátozás, vagy szankció, ami ebben meggátolhatná.

Hazai Vélemény

A bankokat megmentik, ugye?

A bankvezérek bármekkorát is hibáznak, előbb vagy utóbb megmenti őket az adófizetők pénzéből fenntartott állam. Az adófizetők, ha hibáznak, akkor a bank az állam segítségével

Hazai

Mâchoire du cochon confitée

Az állítólagos kiírás szerinti Petőfi Sándort megidézni hivatott felcsúti gasztronómiai vetélkedőn a kiskunsági préselt malacarc elnevezésű kreáció nyerte el a Magyarország étele díjat.

Gratulálunk a Székekpuszta